αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠόσο καιρό πρέπει να μείνεις σε μια δουλειά που μισείς (για να μην χαλάσεις το βιογραφικό σου)

Πόσο καιρό πρέπει να μείνεις σε μια δουλειά που μισείς (για να μην χαλάσεις το βιογραφικό σου)

Έχεις βρεθεί σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει και ήδη υπάρχει η σκέψη να αποχωρήσεις. Κάπου εδώ όμως προκύπτει το ερώτημα: «Πόσο καιρό πρέπει να μείνεις σε μια δουλειά που μισείς;». Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό. Κανείς δεν θέλει να έχει ένα βιογραφικό στο οποίο να φαίνεται ότι πάει… από εταιρία σε εταιρία, ανά σύντομα χρονικά διαστήματα.

Και σίγουρα οι εργοδότες από τη μεριά τους δεν θέλουν να προσλάβουν έναν άνθρωπο που θα φύγει στην πρώτη ευκαιρία. Άρα λοιπόν, πόσο πρέπει να μείνεις σε μια δουλειά που μισείς, έτσι ώστε να μην χαλάσεις το βιογραφικό σου; Αυτό το χρονικό διάστημα, κάποτε ήταν 18 μήνες. Η best seller συγγραφέας και δημοσιογράφος του CNBC, Suzy Welch, εξηγεί ότι τώρα αυτό έχει αλλάξει. Λόγω της startup κουλτούρας και των παράλληλων projects. Χρειάζεται να μείνεις σε μια δουλειά για 1 χρόνο. Για να μην χαλάσεις το βιογραφικό σου. Μετά μπορείς να φύγεις αν το θέλεις.

Σε αυτό βέβαια, παίζει ρόλο η γενικότερη διαδρομή σου. Αν δούλευες για μια εταιρία π.χ. για 3 χρόνια, είναι ΟΚ η επόμενη σου να κρατήσει για 8 μήνες. Από την άλλη, αν έχεις στο βιογραφικό σου 10 διαφορετικές δουλειές, και έχεις δουλέψει για την κάθε μια 3 μήνες, τότε μάλλον αυτό δεν θα «χτυπήσει» καλά.

This is how long you should stay at the job you hate

Here's how long you should stay at the job you hate.

Posted by CNBC Make It on Freitag, 12. Januar 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 9 =