αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠόσα χρήματα πρέπει να αποταμιεύεις, για να είσαι εκατομμυριούχος σε ακριβώς 10 χρόνια από σήμερα

Πόσα χρήματα πρέπει να αποταμιεύεις, για να είσαι εκατομμυριούχος σε ακριβώς 10 χρόνια από σήμερα

Το να γίνεις εκατομμυριούχος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν είναι όμως και ακατόρθωτο. Τουλάχιστον, βάσει μαθηματικών υπάρχει τρόπος για να υπολογίσεις το πότε θα βρίσκεσαι… με εκατομμύρια στην τσέπη, ανάλογα με το πόσα χρήματα αποταμιεύεις κάθε μήνα.

Το αμερικανικό CNBC έκανε έναν ενδιαφέρον υπολογισμό. Χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό κομπιουτεράκι του CNN Money, υπολόγισε το πόσα χρήματα χρειάζεται να βάζεις στην άκρη κάθε μήνα, έτσι ώστε να είσαι εκατομμυριούχος σε ακριβώς 10 χρόνια από σήμερα. Τα αποτελέσματα είναι κατατοπιστικά.

Αν λοιπόν ξεκινήσεις με μηδενικές αποταμιεύσεις σήμερα, θα πρέπει να βάζεις στην άκρη 6.000 δολάρια κάθε μήνα, έτσι ώστε να είσαι εκατομμυριούχος τον Ιούνιο του 2027. Σημειώνεται, ότι το CNBC έκανε τον υπολογισμό βάζοντας ποσοστό 6% στο πλαίσιο του averange return ανά χρόνο.

Αν έχεις, ήδη στην κατοχή σου 10.000 δολάρια, δεν θα υπάρξει μεγάλη διαφορά. Θα χρειαστεί πάλι να αποταμιεύεις 6.000 δολάρια κάθε μήνα, αλλά θα φτάσεις στον στόχο σου έναν μήνα πιο πριν, δηλαδή τον Μάιο του 2027. Αν έχεις εξ αρχής 50.000 δολάρια, τότε θα πρέπει να αποταμιεύεις 5.500 δολάρια κάθε μήνα, για να είσαι εκατομμυριούχος τον Ιούνιο του 2027. Φυσικά, μπορείτε να πειραματιστείτε με το ηλεκτρονικό κομπιουτεράκι του CNN Money και να βάλετε ότι χρηματικά ποσά εσείς επιθυμείτε.

Φυσικά, γίνεται εύκολα κατανοητό, ότι το να φτάσεις σε έναν τέτοιο στόχο μέσα σε τέτοιο χρονικό ορίζοντα, είναι αρκετά δύσκολο. Πρέπει να διαθέτεις ένα αρκετά μεγάλο εισόδημα, έτσι ώστε να περισσεύουν σημαντικά χρηματικά ποσά για αποταμίευση. Τα δεδομένα, βάσει μαθηματικών, γίνονται βέβαια πιο εύκολα, αν ο «τερματισμός» της προσπάθειας σου γίνει κάποια χρόνια πιο μετά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αριθμοί ζαλίζουν: Αυτός είναι ο αστρονομικός «μισθός» του Mark Zuckerberg κάθε χρόνο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 4 =