αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως το Smart Park εκτόξευσε τον τζίρο του κατά 40% μέσα στο πρώτο 5μηνο του έτους

Πως το Smart Park εκτόξευσε τον τζίρο του κατά 40% μέσα στο πρώτο 5μηνο του έτους

Τα θετικά αποτελέσματα στις επιδόσεις του εμπορικού πάρκου Smart Park στην περιοχή Γυαλού στα Σπάτα, από την έναρξη λειτουργίας νέων και περισσότερο αποδοτικών καταστημάτων, έχει αρχίσει να καταγράφει η διοίκηση της REDS, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ στην αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, κατά το φετινό πρώτο πεντάμηνο ο τζίρος των καταστημάτων καταγράφει άνοδο της τάξεως του 40% σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο διάστημα, ενώ αυξημένη κατά 24% είναι και η επισκεψιμότητα.

Οπως σημειώνει ο γενικός διευθυντής της REDS, Γιάννης Μωραΐτης, «βασικό ρόλο στην παραπάνω εξέλιξη διαδραμάτισε η αντικατάσταση κάποιων καταστημάτων (αποχώρηση Κωτσόβολου και Carrefour) από αλυσίδες του ομίλου Inditex (Zara, Bershka και Pull & Bear), των οποίων οι πωλήσεις ανά τ.μ. εκμισθώσιμης επιφάνειας είναι σαφώς υψηλότερες», προσελκύοντας και περισσότερους καταναλωτές.

Στη θέση του πρώην Carrefour, που μίσθωνε 8.800 τ.μ., λειτουργεί μεν πλέον κατάστημα της αλυσίδας Σκλαβενίτης, αλλά έχει μισθώσει μικρότερη επιφάνεια της τάξεως των 6.000 τ.μ., αφήνοντας περιθώριο για την προσθήκη νέων καταστημάτων της Inditex. Επίσης, έχουν μισθωθεί και οι χώροι του πρώτου σκέλους της επέκτασης του εμπορικού πάρκου, που αφορά την προσθήκη 1.000 τ.μ. νέων εκμισθώσιμων καταστημάτων. Εκεί λειτουργούν πλέον αλυσίδες όπως Attrattivo, Parabita, Migato και ΧαντρόCosmos. Εν τω μεταξύ, η διοίκηση σημειώνει ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι κινήσεις για την έναρξη της κατασκευής και της επόμενης φάσης επέκτασης του Smart Park, που αφορά τη δημιουργία 15.500 τ.μ. νέων καταστημάτων, αυξάνοντας τη συνολική προσφερόμενη εκμισθώσιμη επιφάνεια σε 53.000 τ.μ. από 36.500 τ.μ. μέχρι πρότινος.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος της επένδυσης για την επέκταση του πάρκου αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. σηματοδοτώντας την πρώτη σημαντική παρέμβαση στο ακίνητο από το 2011, όταν λειτούργησε για πρώτη φορά. Η αρχική πρόθεση για την επέκταση αφορούσε την προσθήκη χρήσεων ψυχαγωγίας (υπήρχε μάλιστα και προσύμφωνο με αλυσίδα πολυκινηματογράφων), ωστόσο η μεγάλη ζήτηση για εμπορικά καταστήματα από εταιρείες του κλάδου ώθησε την εταιρεία σε αλλαγή του σχεδιασμού της.

Ωστόσο, η τελική απόφαση υλοποίησης της νέας αυτής επένδυσης, για την οποία, όπως σημειώνεται, έχουν ήδη υπογραφεί προσύμφωνα για τη μίσθωση άνω του 50% των διαθέσιμων επιφανειών, θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της διοικητικής κόντρας που έχει ξεσπάσει για την επόμενη μέρα του ομίλου Ελλάκτωρ. Υπενθυμίζεται ότι χθες αναβλήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες γενικές συνελεύσεις, τόσο της μητρικής όσο και των θυγατρικών εταιρειών, με τη νέα ημερομηνία να ορίζεται για την 26η Ιουλίου.

Cambas Project

Οσον αφορά την επένδυση για την ανάπτυξη του Cambas Project, συνολικού ύψους της τάξεως των 220 εκατ. ευρώ, το έργο έλαβε πριν από λίγες ημέρες την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου της Παλλήνης, καθώς είχε ήδη διαφανεί η αλλαγή στάσης της –αντιδρώσας αρχικά– Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πλέον, πρέπει να συνταχθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα με τις χρήσεις γης της έκτασης, από την οποία θα προκύψουν 157 στρέμματα κοινόχρηστου πρασίνου και περί τα 80.000 τ.μ. δομήσιμης επιφάνειας, εκ των οποίων περίπου 30.000 – 40.000 τ.μ. θα αφορούν χώρους γραφείων, ενώ στο έργο θα περιλαμβάνονται επίσης κινηματογραφικές αίθουσες, καταστήματα, καφέ, εστιατόρια και πιθανώς και ξενοδοχείο.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 20 =