αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως το BuzzFeed βγάζει (πολλά) χρήματα από τα food videos που δημοσιεύει

Πως το BuzzFeed βγάζει (πολλά) χρήματα από τα food videos που δημοσιεύει

Ήξερες ότι: η επίσημη σελίδα του BuzzFeed Food στο Facebook έχει πάνω από 23 εκατ. likes; Ναι, αυτοί οι άνθρωποι έχουν φτιάξει χιλιάδες τέτοια βίντεο. Και δείχνουν να έχουν βρει τη συνταγή της επιτυχίας, κυριολεκτικά.

Το λεγόμενο Tasty τμήμα του BuzzFeed είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο του brand. Πως όμως η εταιρία βγάζει χρήματα από αυτή την ιστορία; Φυσικά, μπαίνουν στο παιχνίδι οι διαφημίσεις. Όπως εξήγησε η Ashley McCollum, general manager of Tasty at BuzzFeed, στο πρόσφατο Code Media conference, η εταιρία ουσιαστικά μοιράζεται την τεχνογνωσία της με τους διαφημιζόμενους.

«Θα μπορούμε να οικοδομήσουμε απλά ένα agency production model. Αλλά αντίθετα λέμε στους διαφημιζόμενους ότι έχουμε φτιάξει χιλιάδες βίντεο και ξέρουμε τον σωστό τρόπο. Αν κάνεις ένα slowcooker video, οι άνθρωποι αρχίζουν να φεύγουν μετά τα πρώτα 15 δευτερόλεπτα» σημείωσε η McCollum.

Το BuzzFeed κάνει συνεχώς συστάσεις στους διαφημιζόμενους. Και αυτός είναι ο λόγος που τα διαφημιζόμενα προϊόντα είναι πολύ κοντά περιεχόμενο με τα Tasty videos. Η διάσημη πλατφόρμα, έχει καθιερώσει το μοντέλο των σύντομων βίντεο. Τα περισσότερα από αυτά διαρκούν κάτω από 1 λεπτό. Σύμφωνα με μετρήσεις που έκαναν πριν 2 χρόνια, συνειδητοποίησαν ότι η ιδανική διάρκεια είναι τα 40 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, η McCollum διαφοροποιήθηκε λίγο από αυτή τη λογική, σημειώνοντας ότι πλέον η διάρκεια θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη. «Έχετε τη δυνατότητα να πάτε τόσο μακριά στο Facebook, όσο δεν έχετε πάει αλλού» σημείωσε, εννοώντας ότι στο FB οι θεατές μπορούν να βλέπουν βίντεο για περισσότερη ώρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three − three =