αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως το BREXIT εκτόξευσε… τους Σκωτσέζους παραγωγούς ουίσκι

Πως το BREXIT εκτόξευσε… τους Σκωτσέζους παραγωγούς ουίσκι

Παρότι οι Σκωτσέζοι στην πλειοψηφία τους ψήφισαν υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι παραγωγοί του ουίσκι τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους, διακριτικά, χαρούμενοι για ένα επακόλουθο του Brexit: την πτώση της ισοτιμίας της στερλίνας.

Η μεγάλη υποχώρηση του βρετανικού νομίσματος έναντι του ευρώ και έναντι του δολαρίου μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου– έκανε τις εξαγωγές φθηνότερες, δίνοντας μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις του ουίσκι οι οποίες ανέρχονται στο 90% εκτός Βρετανίας, όπως σημειώνει το News247.gr.

Ενώ τα σκωτσέζικα εδάφη φημίζονται για τα γραφικά αποστακτήρια που υπάρχουν στις καταπράσινες περιοχές των Χάιλαντς, η Glasgow Distillery Company βρίσκεται σε μια αδιάφορη γκριζωπή αποθήκη της Γλασκόβης, της οικονομικής πρωτεύουσας της Σκωτίας. Ωστόσο, στο εσωτερικό της το ποτό ρέει άφθονο. Από τον Ιούνιο, υπήρξε αύξηση από 200 έως 300% των παραγγελιών για τα βαρέλια του ουίσκι, δηλώνει ο Λίαμ Χιουτζ, επικεφαλής του αποστακτηρίου. Η εταιρία που ιδρύθηκε μόλις το 2015, δεν έχει πουλήσει ακόμη καμιά φιάλη ουίσκι, αλλά ο Λίαμ Χιουτζ σημειώνει τουλάχιστον μια σταθερή αύξηση των προ-παραγγελιών μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

Για τον Γκράχαμ Χάτσον, τον επιχειρησιακό διευθυντή του αποστακτηρίου Edrington, που παράγει κυρίως τα ουίσκι Macallan και The Famous Grouse, η πτώση της ισοτιμίας της στερλίνας είναι συνώνυμο της “γιορτής”.

Ο Ντέιβιντ Ουίλιαμσον, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ένωσης σκωτσέζικων ουίσκι, υπογράμμισε επίσης ότι ορισμένα μέλη της ένωσης διαπίστωσαν αύξηση των εξαγωγών τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =