αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως το προσωπικό ημερολόγιο μπορεί να σε οδηγήσει στις καλύτερες ιδέες

Πως το προσωπικό ημερολόγιο μπορεί να σε οδηγήσει στις καλύτερες ιδέες

Ιδέες υπάρχουν πολλές. Αρκεί να πας σε ένα επιχειρηματικό event, και θα δεις πολλούς ανθρώπους να «έχουν κάποια ιδέα». Το θέμα είναι πόσες από αυτές είναι όντως καλές, και σε δεύτερη φάση ποιες από αυτές γίνονται τελικά πραγματικότητα. Στους γρήγορους ρυθμούς που ζούμε, αρκετές ιδέες χάνονται. Αυτό είναι μια πραγματικότητα.

Το CNBC σε άρθρο του, εστιάζει σε μια… παραδοσιακή τακτική, που μπορεί να σε οδηγήσει στις καλύτερες ιδέες. Είναι το προσωπικό ημερολόγιο. Ενώ αρκετοί το χρησιμοποιούν για προσωπική ανάπτυξη, το ημερολόγιο δεν είναι μόνο αυτό. Μπορεί να είναι χρήσιμο σε έναν επιχειρηματία. Και κάπως έτσι να καταγράψει και να κάνει πραγματικότητα μερικές σπουδαίες ιδέες. Δες τα 3 βασικά προτερήματα που σου προσφέρει ένα προσωπικό ημερολόγιο, αν το εντάξεις μέσα στις συνήθειες σου.

1# Δίνει περιθώριο στις ιδέες να αναπτυχθούν: Οι ιδέες μπορεί να μείνουν στάσιμες, αν τις κρατάς απλά στο μυαλό σου ή σε μια συνομιλία με έναν φίλο. Αντίθετα, αν την παραθέσεις σε ένα χαρτί, την κάνει «πραγματική» και μπορείς να σχεδιάσεις το πως θα την αναπτύξεις. Επίσης, έτσι αφαιρείς βάρος από το μυαλό σου. Δεν γίνεται να τα θυμάσαι όλα. Κάποια πράγματα είναι χρήσιμο να τα σημειώνεις.

2# Ξεχωρίζεις τις καλές από τις κακές ιδέες: Ναι, με αυτό τον τρόπο θα καταλάβεις και ποιες ιδέες είναι κακές. Έτσι δεν χάνεις χρόνο για να ασχοληθείς περισσότερο με αυτές. Επίσης, η καταγραφή των κακών ιδεών, μπορεί να λειτουργήσει ως ένα «σκαλοπάτι» για να φτάσεις στις καλές ιδέες. Θα πάρεις τα μαθήματα και τις γνώσεις που χρειάζεσαι.

3# Καταγράφεις τον τρόπο που έφτασες στην μεγάλη νίκη: Θα έρθει η ημέρα που μια ιδέα σου θα γίνει πραγματικότητα και θα σε οδηγήσει στην μεγάλη επιτυχία. Όταν συμβεί αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζεις το «πως» έφτασε εκεί. Συνήθως ξεχνάμε την «διαδρομή», αλλά το ημερολόγιο μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα. Μπορείς να γυρνάς τον χρόνο πίσω, και να θυμάσαι το πλαίσιο μέσα από το οποίο προέκυψε η καλή ιδέα. Που ήσουν, με ποιους συζήταγες, τι διάβαζες, ποιο πρόβλημα ήθελες να λύσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − fifteen =