αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως τα παλιά κτίρια της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος θα μεταμορφωθούν σε σύγχρονα γραφεία

Πως τα παλιά κτίρια της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος θα μεταμορφωθούν σε σύγχρονα γραφεία

Νέα πνοή θα αποκτήσει μια από τις πιο κεντρικές περιοχές του Πειραιά μέσω επένδυσης ύψους 100 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα πενταετίας που προγραμματίζει η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

Η εταιρεία έχει αποκτήσει τρία οικοδομικά τετράγωνα, εκατέρωθεν της οδού Γραβιάς, τα οποία στέγαζαν στο παρελθόν τις αποθήκες, την παλιά εργοστασιακή μονάδα και το λιθογραφείο της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος και σχεδιάζει την ανάπλασή τους σε σύγχρονα κτίρια γραφείων. Παράλληλα δρομολογούνται: ξενοδοχειακή μονάδα, επιπλωμένες κατοικίες, πολυχώρος εκδηλώσεων, εμπορικά καταστήματα, υπόγειο πάρκινγκ και το Μουσείο Παπαστράτος.

Όπως ανέφερε ο Πάνος Παναγιωτίδης, Γενικός Διευθυντής της Dimand Real Estate, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους, “ο Πειραιάς με την αξιοποίηση και ανάπλαση των συγκεκριμένων ακινήτων στην περιοχή του Αγ. Διονυσίου θα μπορέσει να κερδίσει το χαμένο στοίχημα του Βοτανικού”.

Σύμφωνα με το Capital.gr, σε πρώτη φάση η εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία με την Grivalia Properties για την ανάπλαση των παλαιών αποθηκών της Παπαστράτος και τη μετατροπή τους σε σύγχρονο κτίριο γραφείων. Παράλληλα συνεχίζονται οι συζητήσεις και με την Cosco για πιθανή εκμετάλλευση των χρήσεων. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτίδη, εκτιμάται ότι περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας θα φιλοξενηθούν στα τρία οικοδομικά τετράγωνα της εταιρείας Παπαστράτος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − four =