αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως οι micro-στόχοι μπορούν να σε οδηγήσουν στην μεγάλη επιτυχία

Πως οι micro-στόχοι μπορούν να σε οδηγήσουν στην μεγάλη επιτυχία

Μπορείς να θέσεις μεγάλους στόχους. Ενώ αυτό είναι καλό και μπορεί να σε ανεβάσει επίπεδο -αν πετύχεις τους στόχους-, από την άλλη μεριά εμπεριέχει και έναν κίνδυνο: Πολλοί άνθρωποι, επειδή ακριβώς βάζουν πολύ μεγάλους στόχους καταλήγουν να μένουν στην αδράνεια. Αφού μπροστά τους… υψώνεται ένα βουνό, το οποίο μοιάζει δύσκολο να το διαβούν.

Υπάρχει λύση. Λέγεται micro-στόχοι. Είναι ουσιαστικά οι μικροί στόχοι, οι οποίοι όμως αν τους πετύχεις μπορούν να σου δώσουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα, συνολικά. Η τακτική που πρέπει να ακολουθήσεις εδώ είναι απλή: Για κάθε έναν μεγάλο στόχο που έχεις, θέσε μικρότερους στόχους οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στον τελικό προορισμό. Πρακτικά, θα έχεις «τεμαχίσει» τον μεγάλο στόχο σε μικρότερα κομμάτια. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να ξεκινήσεις την προσπάθεια σου. Και επίσης πιο εύκολο να ξεπεράσεις ένα προς ένα τα milestones, οδεύοντας προς τον μεγάλο στόχο.

Αν για παράδειγμα θέλεις να τρέξεις 10 χιλιόμετρα, δεν χρειάζεται να στοχεύεις εκεί κατευθείαν. Θέσε πρώτα ως στόχο τα 3 χιλιόμετρα, μετά τα 5 και σιγά σιγά θα φτάσεις μέχρι τα 10. Παράλληλα, όπως έχουν διαπιστώσει ερευνητές του Harvard Business Review η μικρή πρόοδος προς… τη μεγάλη πρόοδο, μπορεί να αυξήσει την ευτυχία ενός ατόμου. Και στο τέλος, θα φτάσεις ακριβώς εκεί που θες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =