αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως οι ηλικιακά μεγαλύτεροι επιχειρηματίες μπορούν να μετατρέψουν την ηλικία τους σε πλεονέκτημα

Πως οι ηλικιακά μεγαλύτεροι επιχειρηματίες μπορούν να μετατρέψουν την ηλικία τους σε πλεονέκτημα

Αν κάνουμε ένα γκάλοπ, και ρωτήσουμε για τους «3 καλύτερους επιχειρηματίες που σου έρχονται στο μυαλό», το πιο πιθανό είναι ότι οι απαντήσεις θα περιλαμβάνουν π.χ. Mark Zuckerberg, Evan Spiegel, Elon Musk. Όλοι νέοι, φρέσκοι και με καλή γνώση των νέων τεχνολογιών. Τι γίνεται όμως από την πάνω μεριά; Ηλικιακά από την πάνω μεριά.

Για παράδειγμα, o Charles Flint ίδρυσε την IBM όταν ήταν 61 χρονών. Ο Sam Walton δημιούργησε την Walmart στα 44 του. Και πολλοί άλλοι απόλυτα επιτυχημένοι επιχειρηματίες, έκαναν το μεγάλο «μπαμ», σε μεγάλη ηλικία. Τα τελευταία χρόνια, η τάση πάει προς τους νέους, είναι η αλήθεια. Αφού κυρίως η ταχύτατη ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, καθιστά τους μικρότερους σε ηλικία επιχειρηματίες και startuppers, πιο πολύ «μέσα στο παιχνίδι».

Ωστόσο, αυτή τη φορά θα δούμε τα 3 πλεονεκτήματα που έχει ένας businessman λίγο (ή πολύ) μεγαλύτερης ηλικίας, όπως τα σημειώνει το Entrepreneur.com. Πρόκειται συνήθως για ανθρώπους με αρκετή εμπειρία, ολοκληρωμένες απόψεις και αρκετά χρήματα να επενδύσουν.

1- Έχουν τεράστιο δίκτυο: Η επιτυχία δεν έρχεται μόνο αν δουλεύεις σκληρά. Έχει σημασία και το πόσο μεγάλο δίκτυο ανθρώπων διαθέτεις. Την ώρα που οι νέοι επιχειρηματίες τρέχουν να γνωρίσουν ανθρώπους της αγοράς, άλλους επιχειρηματίες, μέντορες και επενδυτές, ένας «παλιότερος» είναι πιθανό να τα έχει ήδη έτοιμα. Δουλεύει άλλωστε πολλά χρόνια άρα έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο. Και κάτι ακόμα: το έχει δημιουργήσει πρόσωπο με πρόσωπο και όχι online.

2- Αξιοποιούν τη συσσωρευμένη επιχειρηματική εμπειρία: Είναι σίγουρο ότι ξεκινώντας μια επιχείρηση σε μεγαλύτερη ηλικία, έχεις ήδη αρκετή εμπειρία ήδη έτοιμη για να τη χρησιμοποιήσεις. Λάθη που έκανες στο παρελθόν, μπορούν να αποφευχθούν τώρα. Ένας νέος δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Επίσης, ο «παλιός» μπορείς να αποδείξει την όλη τεχνογνωσία που έχει, στους υποψήφιους επενδυτές.

3- Η ωριμότητα της ηλικίας: Σύμφωνα με έρευνες, οι πιο μεγάλοι επιχειρηματίες είναι καλύτεροι στη συνεργασία και πιο πιστοί στις εταιρίες για τις οποίες δουλεύουν. Πόσες φορές δεν βλέπουμε, άλλωστε, 20χρονους startuppers να εργάζονται πάνω στο project τους, αλλά μόλις τους γίνει μια άλλη επαγγελματική πρόταση, να τα… παρατάνε και να πηγαίνουν εκεί; Επίσης, με την πάροδο του χρόνου, ένας εργαζόμενος βελτιώνεται, έτσι να ξεκινήσει μια επιχείρηση σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία, μπορεί να έχει αναπτύξει αρκετές δεξιότητες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =