αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ξεκίνησε την διαδρομή του ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως ξεκίνησε την διαδρομή του ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Mark Cuban πάντα κατάφερνε να βρει τον τρόπο για να φτάνει στους στόχους του. Από νεαρή ηλικία, έκανε τα δικά του σχέδια. Και βήμα- βήμα κατάφερνε να πετύχει αυτά που ήθελε. Τα οποία συνήθως του απέφεραν και αρκετά χρήματα.

Έχει ενδιαφέρον όμως, να δούμε το πως άρχισε τη διαδρομή του ένας τέτοιος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος. Από μικρός ξεκίνησε να είναι… επιχειρηματίας. Αφού ξεκίνησε να είναι συλλέκτης γραμματοσήμων, ενώ επίσης πουλούσε σακούλες σκουπιδιών πόρτα- πόρτα.

Πήγε στο University of Indiana, απλά επειδή ήταν το πιο φθηνό στην λίστα με τα 10 κορυφαία business schools. Το ακόμα καλύτερο: Εκείνη την περίοδο, ξεκίνησε να παραδίδει μαθήματα disco, για να πληρώνει τα δίδακτρα. Μετά τις σπουδές, μετακόμισε στο Dallas, όπου ξεκίνησε να εργάζεται για ένα software shop. Τελικά απολύθηκε από εκεί και αποφάσισε να γίνει αφεντικό του εαυτού του. Ίδρυσε την εταιρία Microsolutions. Κατάφερε να την πουλήσει το 1990 και ξεκίνησε να κάνει ταξίδια.

Είχε όμως ένα πρόβλημα: Δεν μπορούσε να βλέπει αγώνες του NBA ενώ ταξίδευε. Έτσι, μαζί με τον φίλο του, Todd Wagner, δημιούργησαν το Broadcast.com, το 1995. Μια streaming πλατφόρμα στο ίντερνετ. Πούλησε την εταιρία στη Yahoo, προς 5,7 δισ. δολάρια, το 1999.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε μια ξέφρενη διαδρομή για τον Mark Cuban. Με πολλά χρήματα, πολλές επενδύσεις και πολλές ομιλίες σε events. Είναι επίσης ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks. Και φυσικά, είναι δισεκατομμυριούχος.

Forbes 400 Success Story: Mark Cuban

Mark Cuban has always had an eye for a good investment, (even if it meant teaching disco lessons in college…)

Posted by Forbes on Samstag, 21. Oktober 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 8 =