αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως να φροντίσεις το laptop σου το καλοκαίρι, αν δεν θέλεις… να μπεις σε μπελάδες

Πως να φροντίσεις το laptop σου το καλοκαίρι, αν δεν θέλεις… να μπεις σε μπελάδες

Μπορεί οι περισσότεροι από εσάς να περιμένουν το καλοκαίρι πώς και πώς, δεν ισχύει όμως το ίδιο και με το laptop σας το οποίο βλέπει την άνοδο της θερμοκρασίας να του δυσκολεύει τη ζωή. Ναι, το καλοκαίρι είναι κακή εποχή για το laptop σας που δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με καύσωνες, υγρασίες και λοιπές παρόμοιες «κακουχίες». Εσείς όμως, ως περήφανοι κάτοχοι και στοργικοί κηδεμόνες, μπορείτε να λάβετε τα μέτρα σας έτσι ώστε το πολυαγαπημένο σας φορητό να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα εν όψει του επερχόμενου καλοκαιριού. Το Popaganda.gr, παραθέτει τις έξυπνες κινήσεις που θα πρέπει να δρομολογήσουμε προκειμένου το μηχάνημά μας να συνεχίσει να αποδίδει στο μέγιστο, αποφεύγοντας παράλληλα φθορές κάθε τύπου και μεγέθους.

Καθαρισμός μέσα-έξω

Πολλοί πιστεύουν ότι ο καθαρισμός ενός laptop περιλαμβάνει ένα πέρασμα των εξωτερικών του επιφανειών με βετέξ, άντε και λίγο φύσημα στα σημεία απ’ όπου βγαίνει ο ζεστός αέρας από το εσωτερικό του. Ούτε καν. Για να γίνει ένας σωστός καθαρισμός, θα πρέπει το laptop σας να γίνει βίδες: να ανοίξει, να βγουν από μέσα όλα τα υποσυστήματά του, να καθαριστούν ένα προς ένα, να ανανεωθεί η θερμοαγώγιμη πάστα στις ψύκτρες και να «ξεμπουκώσουν» οι αεραγωγοί. Τότε και μόνο τότε μπορείτε να θεωρείτε πως το laptop σας είναι καθαρό. Εννοείται πως αν δεν είστε 101% σίγουροι δεν θα πρέπει να επιχειρήσετε την εν λόγω διαδικασία. Γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν τα τμήματα σέρβις: βεβαιωθείτε ότι προσφέρουν την υπηρεσία που θέλετε, εμπιστευτείτε τους το laptop σας και θα σας το γυρίσουν καινούριο.

Βάση laptop

Μπορεί το laptop να σας βολεύει όντας ακουμπισμένο απλώς πάνω στο γραφείο/τραπέζι σας. Μπορεί να θεωρείτε πως μία βάση δεν θα σας προσφέρει τίποτε απολύτως παρά έξτρα όγκο. Γενικώς πολλά μπορεί, όμως η ουσία είναι μία: πάρτε βάση. Προτιμήστε ένα μοντέλο αλουμινένιο και όχι πλαστικό, με διάτρητη κατά προτίμηση επιφάνεια και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ανεμιστήρα. Δεν μας ενδιαφέρουν οι πολλοί: και ένας καλός είναι, φτάνει να ‘ναι μεγάλος ώστε να δουλεύει σε λίγες στροφές και να μην παράγει πολύ θόρυβο. Επιλέξτε βάση που να παίρνει διαφορετικές κλίσεις ώστε να βρείτε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στον τρόπο που δουλεύετε και μη σας απασχολούν εξτραδάκια του τύπου LED φωτισμός ή θύρες USB. Μη σας πιάνουν οι τσιγκουνιές σας: την έχετε ανάγκη την ψύξη μιας βάσης-cooler.

Πολύπριζο με σταθεροποιητή τάσης

Όσοι δουλεύετε κάπου σταθερά (στο σπίτι ή το γραφείο π.χ.), καλό θα ήταν να έχετε συνδεδεμένο το τροφοδοτικό του laptop σας σε ένα πολύπριζο, ικανό να σας παρέχει τη δέουσα προστασία. Από τι; Ε, καλοκαίρι έρχεται, τα air conditions παίρνουν φωτιά και το δίκτυο της ΔΕΗ δοκιμάζεται. Δεν θέλετε για μια στιγμιαία διακοπή ή, ακόμα χειρότερα, αυξομείωση της τάσης του ρεύματος, να τρέχετε για νέο τροφοδοτικό ή ακόμα χειρότερα laptop. Φροντίστε λοιπόν να επενδύσετε σε ένα γερό και επώνυμο πολύπριζο που στη χειρότερη των περιπτώσεων, θα απορροφήσει αυτό όλη τη ζημιά, παρέχοντας στον φορητό σας την προστασία για την οποία έχετε πληρώσει. Ω ναι, αυτός είναι ο σωματοφύλακάς σας!

Συνετές μεταφορές σε κατάλληλους χώρους

Κάτι τελευταίο που θα πρέπει να έχετε κατά νου για ολόκληρο το καλοκαίρι –τουλάχιστον- αφορά τις μετακινήσεις του laptop σας. Μην το αφήνετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε χώρους με υπερβολική ζέστη (π.χ. σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή γραφεία που τα χτυπά κατ’ ευθείαν ο ήλιος ντάλα μεσημέρι). Αντ’ αυτού προτιμήστε κάποιο σκιερό μέρος όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε θερμοκρασία δωματίου και εννοείται αποφύγετε κάθε πιθανή επαφή με υγρά (κάτω από air condition που στάζει, κοντά σε ψεκαστικό, ε, και προφανώς ποτήρια γεμάτα παγάκια και νερό). Για τις μεταφορές σας, τέλος, προτιμήστε τις τσάντες με πλούσιους εσωτερικούς χώρους και επενδύσεις από μαλακά υλικά (τύπου σατέν).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 1 =