αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να κάνεις το μεγάλο come back μετά από μια επαγγελματική αποτυχία

Πως να κάνεις το μεγάλο come back μετά από μια επαγγελματική αποτυχία

Ειδικά στην Ελλάδα, δεν τα έχουμε καλά με την αποτυχία. Είτε αυτή αφορά ένα επιχειρηματικό project, είτε απλά μιλάμε για έναν υπάλληλο που εργαζόταν κάπου, δεν τα πήγε καλά και απολύθηκε. Και είναι δεδομένο, ότι στην επόμενη δουλειά ή συνεργασία που θα επιδιώξεις, θα αρχίσουν οι ερωτήσεις για το «κακό» πρόσφατο παρελθόν.

Από την μεριά σου, πρέπει να τα αφήσεις όλα πίσω. Και να ψάξεις την επόμενη ευκαιρία γρήγορα. Όσο περισσότερο μένεις «ανενεργός», τόσο πιο δύσκολο θα είναι αν βρεις την επόμενη δουλειά σου. Το αμερικανικό inc.com, παραθέτει τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις, έτσι ώστε να πραγματοποιήσεις το μεγάλο come back, μετά από μια αποτυχία.

1- Μίλα για τα μαθήματα και την εμπειρία που έλαβες: Ο νέος εργοδότης ή συνεργάτης σου, δεν θέλει να ακούσει δικαιολογίες και να σε δει να ρίχνεις τις ευθύνες σε άλλους. Αντί για αυτό, είναι καλό να εμφανιστείς ειλικρινής. Να πεις τι ακριβώς δεν πήγε καλά στην προηγούμενη προσπάθεια σου, τι έμαθες και πως θα χρησιμοποιήσεις την εμπειρία σου για να πετύχεις από εδώ και πέρα.

2- Κάνε λίστα εταιριών: Μην χάνεις τον χρόνο σου με ανούσιες συναντήσεις. Αν θέλεις να εργαστείς κάπου ως υπάλληλος ή στέλεχος, κάνε μια λίστα με τις εταιρίες που θαυμάζεις. Εστιάζοντας σε αυτές που «κουμπώνουν» με τα δικά σου skills. Βρες 10-20 τέτοιες εταιρίες. Κάνε εκεί τις κρούσεις σου.

3- Βελτίωσε τις επαφές σου: Αν θέλεις να εργαστείς σε μια εταιρία, είναι χρήσιμο να έχεις κάποιεις επαφές εκεί. Αν δεν έχεις, υπάρχουν πλέον εργαλεία, όπως το Linkedin, που μπορούν να σε βοηθήσουν. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να βρεις ανθρώπους σε μια συγκεκριμένη αγορά, μέντορες ή επενδυτές, που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το μεγάλο come back που λέμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + ten =