αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να «επιβιώσεις» τον πρώτο χρόνο αφότου μπεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας

Πως να «επιβιώσεις» τον πρώτο χρόνο αφότου μπεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας

Αρκετοί επιχειρηματίες τα παρατάνε στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του project τους. Είναι αλήθεια, ότι το να κινηθείς στον κόσμο της επιχειρηματικότητας δεν είναι εύκολο. Αρκετοί το έχουν στο μυαλό τους διαφορετικά. Θεωρούν ότι θα εργάζονται… όταν και όσο θέλουν, αφού θα είναι αφεντικά του εαυτού τους. Κάποιοι πιστεύουν ότι θα γίνουν εκατομμυριούχοι μέσα σε μια νύχτα.

Η πραγματικότητα είναι φυσικά διαφορετική. Αφού ένας νέος επιχειρηματίας είναι απαραίτητο να δουλεύει πολλές ώρες. Ακόμα και Σαββατοκύριακα αν χρειαστεί. Θα πρέπει να ξεπεράσει εμπόδια και πιθανές αποτυχίες που θα παρουσιαστούν. Και μετά, με αρκετή υπομονή ίσως (λέμε ίσως) να φτάσει στην επιτυχία.

Τι χρειάζεται όμως να κάνει κάποιος για να καταφέρει να «επιβιώσει» στον πρώτο χρόνο αφότου μπει στην επιχειρηματικότητα; Το Entrepreneur.com, παραθέτει μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Πρώτα από όλα, πρέπει να ξέρεις τον στόχο σου. Να είσαι συγκεντρωμένος εκεί. Είναι αυτό που θα σου δώσει την απαραίτητη δύναμη για να φτάσεις ως το τέλος. Πρέπει επίσης να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις. Να ξέρεις την αλλαγή που θα φέρεις στις ζωές των ανθρώπων. Κάνε πραγματικότητα την ιδέα σου και κάνε ότι χρειαστεί για να την αναπτύξεις. Και εργάσου όσο χρειαστεί φυσικά..

Μην πας να τα κάνεις όλα μόνος. Είναι σημαντικό να συγκεντρώσεις γύρο σου κάποια άτομα που θα σε στηρίξουν στο εγχείρημα σου. Αναζήτησε επίσης κοινότητες που αφορούν το πεδίο σου. Θα βρεις σημαντικές βοήθειες και από εκεί.

Πάρε ρίσκα. Για την ακρίβεια, πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό. Ειδικά στην εποχή μας, είναι σημαντικό να κάνεις τολμηρές επιλογές. Αν είσαι διστακτικός και κάθε φορά πας στην πιο συντηρητική επιλογή, είναι μάλλον βέβαιο ότι το project σου θα αποτύχει.

Να είσαι άνετος με το… να μην νιώθεις άνετα. Η διαδρομή δεν θα είναι εύκολη. Πολλές φορές θα νιώσεις έντονο στρες. Θα χρειαστεί να βγεις έξω από την «ζώνη άνεσης» σου. Καταστάσεις οι οποίες δεν θα σε κάνουν να νιώθεις άνετα. Πρέπει όμως να το συνηθίσεις.

Να ζεις ταπεινά. Οι περισσότεροι μεγάλοι επιχειρηματίες, ζούσαν πολύ λιτά πριν καταγράψουν τα success story τους. Είναι εύκολο να παρασυρθείς στην αρχή και να κάνεις μεγάλες σπατάλες. Παρέμεινε ταπεινός στον τρόπο που ζεις, μέχρι να πατήσεις τουλάχιστον καλά στα πόδια σου. Δεν γίνεται να ζήσεις… σαν βασιλιάς από την πρώτη ημέρα.

Βάλε διαλείμματα μέσα στο πρόγραμμα σου. Πολλοί επιχειρηματίες παρασύρονται και δουλεύουν ατελείωτες ώρες. Κάτι τέτοιο δεν κάνει καλό στην υγεία σου. Αλλά ούτε και στην επιχείρηση σου, αφού δεν είσαι παραγωγικός. Πάρε μερικές «ανάσες». Και μη ξεχνάς το τρίπτυχο: Ύπνος, φαγητό και άσκηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + twelve =