αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως να αποφύγεις το burnout όταν ψάχνεις για εργασία

Πως να αποφύγεις το burnout όταν ψάχνεις για εργασία

Το ζούμε έντονα και στην Ελλάδα: Μπορεί αν ψάχνεις για δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα, να στέλνεις βιογραφικά, να πας σε συνεντεύξεις, αλλά να μην βλέπεις αποτέλεσμα. Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί κόπωση και άγχος. Όσο περισσότερο συνεχίζεται, είναι πιο πιθανό να σε οδηγήσει στην λεγόμενη εξουθένωση (burnout). Με την κόπωση να είναι εμφανή τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά.

Το αμερικανικό Thrive Global, προτείνει τη δική του λύση. Για την ακρίβεια 5 λύσεις. Είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις, έτσι ώστε να αντέξεις κατά την περίοδο αναζήτησης εργασίας. Στόχος φυσικά να βρεις δουλειά, αλλά και να είσαι καλά ψυχολογικά, κατά τη διάρκεια της αναζήτησης.

1- Χαλάρωσε: Ναι, σταμάτα να σκέφτεσαι την αναζήτηση εργασίας όλη την ώρα. Βρες στιγμές να χαλαρώσεις, να ξεκουράσεις το μυαλό σου και να σκεφτείς άλλα πράγματα.

2- Γυμναστική: Η άσκηση μας κρατά σε καλό σωματικό και πνευματικό επίπεδο. Ενώ μας δίνει ενέργεια. Είναι επίσης σίγουρο, ότι οι υποψήφιοι εργοδότες θα προτιμούν να σε βλέπουν φρέσκο και δυνατό. Όχι χλωμό και… καταθλιπτικό.

3- Ύπνος: Μην παρασύρεσαι. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να δημιουργήσει προβλίματα υγείας. Τα οποία, εκτός από όλα τα άλλα, δεν θα σε βοηθήσουν να βρεις δουλειά. Σκέψου να σου απαντήσουν σε μια αγγελία και εσύ να πρέπει να βγεις off μια εβδομάδα, λόγω εξουθένωσης.

4- Αποσυνδέσου: Άσε τις τεχνολογίες και τα social media στην άκρη για λίγο. Δεν χρειάζεται να βλέπεις όλες αυτές τις πληροφορίες να «τρέχουν» συνεχώς. Το Thrive Global προτείνει μάλιστα να αφήνεις στην άκρη το laptop και το τηλέφωνο για τουλάχιστον 2 ημέρες την εβδομάδα, και να ασχολείσαι με άλλα πράγματα όπως οι φίλοι ή η οικογένεια.

5- Χρόνος με αγαπημένους ανθρώπους: Αυτό που λέγαμε παραπάνω. Σκέψου πότε ήταν η τελευταία φορά που βγήκες έξω με φίλους ή πήγες σε ένα σινεμά. Κάνε τέτοιες δραστηριότητες περισσότερο. Και φυσικά μην τσεκάρεις τα emails ή το κινητό στην διάρκεια αυτών των στιγμών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =