αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να αναπτύξεις την μικρή επιχείρηση σου, χωρίς να κάνεις περισσότερες προσλήψεις

Πως να αναπτύξεις την μικρή επιχείρηση σου, χωρίς να κάνεις περισσότερες προσλήψεις

Όταν οι μεγάλες εταιρίες θέλουν να γίνουν πιο παραγωγικές, συνήθως κάνουν ένα πράγμα: Προσλαμβάνουν περισσότερους ανθρώπους. Αρκεί η αξία που θα φέρουν στην εταιρία αυτοί οι άνθρωποι, να είναι μεγαλύτερη από το κόστος που θα δαπανηθεί. Τα πράγματα όμως είναι αρκετά διαφορετικά αν έχεις μια μικρομεσαία επιχείρηση ή startup. Εκεί οι ανάγκες αυξάνονται σε βάθος χρόνου, όμως συνήθως δεν υπάρχουν χρήματα για περισσότερες προσλήψεις.

Πρέπει λοιπόν να πορευθείς με τους ήδη υπάρχοντες ανθρώπους. Αλλά πως θα γίνεις ποιο παραγωγικός έτσι ώστε να αναπτυχθεί η επιχείρηση σου; Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει 6 συγκεκριμένα tips.

1# Ελαχιστοποίησε την επικοινωνία. Οκ είναι καλό να έχεις επικοινωνία με το κοινό σου ή με ανθρώπους της αγοράς. Είτε μέσω emails, είτε μέσω τηλεφώνου. Ωστόσο αν θες να γίνεις πιο παραγωγικός, πρέπει να το περιορίσεις. επικεντρώσου στην εργασία.

2# Εξειδίκευση. Σε μια startup είναι συνηθισμένο να τα κάνουν «όλοι όλα». Όμως εδώ θα πρέπει να δοκιμάσεις κάτι άλλο. Δώσε συγκεκριμένα tasks σε συγκεκριμένους υπαλλήλους. Πόνταρε στην εξειδίκευση.

3# Βάλε μικρούς στόχους. Οι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί, όταν εργάζονται για μικρούς, κοντινούς στόχους. Και όχι για μακρυνούς μεγάλους στόχους. Ανέθεσε τέτοιους στόχους στους εργαζομένους σου. Θα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά.

4# Ξεκουράσου. Όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος και η δουλειά είναι απαιτητική, πολλοί επιχειρηματίες καταλήγουν να εργάζονται πολλές ώρες, ακόμα και τις νύχτες και τα Σαββατοκύριακα. Ενώ μπορεί αυτό να φέρει κάποια πρόσκαιρα αποτελέσματα, σε βάθος χρόνου θα φτάσεις στο burnout- και μετά δεν θα είσαι καθόλου παραγωγικός.

5# Σταμάτα την προσθήκη έργων. Οκ μια επιχείρηση βγάζει συνεχώς νέα projects. Όταν όμως δεν μπορείς να κάνεις προσλήψεις, θα καταλήξεις να έχεις πολλά ανολοκλήρωτα έργα στα χέρια σου. Είναι καλύτερο να επικεντρωθείς πρώτα σε αυτά που έχεις ξεκινήσει και να τα ολοκληρώσεις. Μετά δες τι νέο υπάρχει.

6# Ψάξε για βοήθεια low cost. Αν μπορέσεις να δώσεις κάποια εξειδικευμένα tasks σε freelancers, με χαμηλό κόστος, τότε θα λάβεις μια αξιόλογη δουλειά ενώ παράλληλα θα εξοικονομήσεις αρκετό από τον χρόνο σου. Είναι μια επιλογή στην οποία καταφεύγουν αρκετοί startuppers.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 17 =