αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως μπορείς να πιάσεις δουλειά στην Amazon: Μια υπεύθυνη προσλήψεων του κολοσσού, εξηγεί

Πως μπορείς να πιάσεις δουλειά στην Amazon: Μια υπεύθυνη προσλήψεων του κολοσσού, εξηγεί

Κάποτε η Amazon ήταν απλά ένα online βιβλιοπωλείο. Σήμερα έχει εξελιχτεί σε ένα γίγαντα. Ενώ η πρόσφατη εξαγορά της Whole Foods, την έχει μετατρέψει στον κυρίαρχο σε ότι αφορά το λιανικό εμπόριο. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι τους τελευταίους μήνες, η εταιρία πραγματοποιεί μαζικές προσλήψεις. Όπως διαβάζουμε στο CNBC, πέρυσι προσέλαβε 110.000 άτομα, και θα πραγματοποιήσει κι άλλες μέσα στους 18 επόμενους μήνες. Με εστίαση φυσικά στην αγορά των ΗΠΑ.

Όμως, το να εργαστείς στην Amazon δεν είναι και τόσο εύκολο. Η εταιρία είναι ένας από πιο τους περιζήτητους εργοδότες, σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Linkedin για το 2017. Για κάθε μια θέση που ανοίγει, λαμβάνει χιλιάδες αιτήσεις.

Γνωρίζοντας τι ακριβώς θέλει η εταιρία, ίσως είναι πιο εύκολο, να λάβεις μια θέση εκεί. Σε συνέντευξη της, μια από της υπεύθυνες προσωπικού του κολοσσού, Merriam Park, είπε τι ακριβώς κοιτά η εταιρία, στους υποψηφίους για δουλειά.

Η πρώτη της συμβουλή: Πρέπει κάποιος να καταλαβαίνει, ότι η κουλτούρα της εταιρίας εστιάζει στους πελάτες.

Όπως έχει πει και ο Jeff Bezos, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πολλές μεγάλες εταιρίες λένε ότι εστιάζουν στους πελάτες, αλλά λίγες το κάνουν στην πράξη. «Οι περισσότερες κοιτούν τους ανταγωνιστές και στη συνέχεια εργάζονται για να ακολουθήσουν γρήγορα», έχει πει ο Bezos.

Η Amazon επίσης προσλαμβάνει άτομα που είναι σε θέση να λύσουν πολύπλοκα ζητήματα. Όπως λέει η Merriam Park, στις συνεντεύξεις για δουλειά οι υποψήφιοι εστιάζουν σε ένα πρόβλημα και παρουσιάζουν το πως θα το έλυναν. Έτσι ώστε να δείξουν ότι μπορούν να φέρουν ένα αποτέλεσμα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three − 2 =