αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως μια γυναίκα «κλειδώθηκε» έξω από το iPhone της… για 47 χρόνια

Πως μια γυναίκα «κλειδώθηκε» έξω από το iPhone της… για 47 χρόνια

Ένα από τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του iOS είναι ότι, μετά από έναν αποτυχημένο αριθμό προσπαθειών ξεκλειδώματος της συσκευής, αποτρέπει τους χρήστες από το να προσπαθήσουν ξανά για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να την ανοίξουν. Αυτή η λειτουργία είχε ως αποτέλεσμα μία γυναίκα στην Κίνα να κλειδωθεί από το iPhone της για… 47 χρόνια!

Σε ένα report του South China Morning Post, μια γυναίκα στην Κίνα υποστηρίζει ότι είχε δώσει στο μικρό της γιο το iPhone της για να παρακολουθήσει ένα online video. Ωστόσο, όταν επέστρεψε στο σπίτι, ανακάλυψε ότι το τηλέφωνό της είχε απενεργοποιηθεί για 25 εκατομμύρια λεπτά, δηλαδή για γύρω στα 47 χρόνια.

Έφερε το iPhone σε ένα κατάστημα της Apple στη Σαγκάη, όπου, σύμφωνα με τον τεχνικό Wei Chunlong, είχε την επιλογή, είτε να …περιμένει αυτά τα 47 χρόνια, είτε να κάνει wipe τα δεδομένα στο τηλέφωνό της και να ξεκινήσει από το μηδέν. Σύμφωνα με τον Wei, δεν είναι πάντως αυτή η χειρότερη περίπτωση που έχει δει, καθώς έχει δει συσκευές να κλειδώνουν για μέχρι …80 χρόνια.

“Στην περίπτωση αυτής της γυναίκας, η μόνη διέξοδος [χωρίς αναμονή] είναι η διαγραφή των δεδομένων του τηλεφώνου και η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων”, σημειώνεται από τον τεχνικό.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι η γυναίκα περίμενε δύο μήνες για να δει αν το πρόβλημα θα διορθωθεί, όμως τελικά …υπέκυψε. Όπως λέει “δεν μπορούσα να περιμένω 47 χρόνια και να πω στο εγγόνι μου ότι ήταν λάθος του πατέρα σου”, έτσι χάνοντας τα δεδομένα της απέκτησε τουλάχιστον και πάλι πρόσβαση στη συσκευή της.

Πηγή: Digitallife.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − one =