αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως καταπολεμούν το στρες οι Jack Dorsey και Jeff Bezos (με εντελώς διαφορετικό τρόπο ο καθένας)

Πως καταπολεμούν το στρες οι Jack Dorsey και Jeff Bezos (με εντελώς διαφορετικό τρόπο ο καθένας)

Ναι, είναι αλήθεια ότι το να είσαι επιχειρηματίας, συνεπάγεται αρκετό στρες στην καθημερινότητα σου. Πως αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις οι διάσημοι επιχειρηματίες; Οι τρόποι διαφέρουν. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των Jack Dorsey (Twitter) και Jeff Bezos (Amazon). Ο πρώτος επιλέγει να κινηθεί πιο ενεργητικά, όταν προκύψει μια κατάσταση που του προκαλεί άγχος.

«Το άγχος προκύπτει κυρίως όταν μένεις αδρανής πάνω σε μια κατάσταση στην οποία μπορείς να έχεις τον έλεγχο», έχει δηλώσει ο Jeff Bezos.

Τι κάνει ο ίδιος; Μόλις βρεθεί μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση, αναλαμβάνει άμεσα δράση, παίρνει τηλέφωνο ή στέλνει κάποιο email. Έτσι ώστε να λυθεί το όποιο ζήτημα. «Ακόμα κι αν δεν λυθεί, με αυτό τον τρόπο μειώνουμε το άγχος που προέρχεται από αυτό», τονίζει ο ιδρυτής της Amazon.

Εντελώς διαφορετική πρακτική, ακολουθεί ο συνιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey. Επιλέγει να βγαίνει έξω από το γραφείο για να χαλαρώνει και να σκέφτεται πιο ψύχραιμα τα πράγματα. Όπως έχουμε ξανά πει εδώ στο It’s Possible, πρόκειται για τον άνθρωπο που που ξυπνά κάθε ημέρα στις 5:30 το πρωί και περπατά για 6 μίλια, μέχρι το γραφείο. Κάτι που τον βοηθά να αποσυμπιέζει το μυαλό του και να παραμένει σε καλή φυσική κατάσταση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =