αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα πλασάρεις πετυχημένα τον εαυτό σου μέσα σε 30 δευτερόλεπτα

Πως θα πλασάρεις πετυχημένα τον εαυτό σου μέσα σε 30 δευτερόλεπτα

Μπορείς να εντυπωσιάσεις τους γύρω σου σε 30 δευτερόλεπτα; Και όμως μπορείς! Είτε πρόκειται για μία συνέντευξη εργασίας είτε για μία κοινωνική εκδήλωση, μπορείς σε μόλις μισό λεπτό να πείσεις τους άλλους ότι είσαι το πιο ενδιαφέρον άτομο που μπορεί να συναντήσει.

Οι περισσότεροι δυσκολεύονται να παρουσιάσουν την καλύτερη εικόνα του εαυτού τους και τις δυνατότητές τους. Αν ακολουθήσεις όμως τα 8 βήματα που ακολουθούν, θα μπορέσεις να κλέψεις τις εντυπώσεις:

1.Να γνωρίζεις τι θέλεις να επιτύχεις

Θα πρέπει να είσαι σε θέση να απαντήσεις σε 4 ερωτήσεις: ποιος είσαι, τι κάνεις, πού θέλεις να φτάσεις και τι είναι αυτό που ψάχνεις; Θα πρέπει να ξέρεις τι θέλεις να επιτύχεις, γιατί κανένας δεν θα σε βοηθήσει να φτάσεις εκεί που θέλεις. Άρχισε με το βιογραφικό σου και το profile σου στο LinkedIn. Διαμόρφωσέ τα και κάνε τα πολύ ελκυστικά. Αν είσαι σε φάση αναζήτησης δουλειάς, εστίασε στο τι θέλεις να κάνεις.

2. Ξεχώρισε τα δυνατά σου σημεία

Αφού ολοκληρώσεις το 1ο βήμα, σημείωσε τα 4 δυνατά σου σημεία που σε κάνουν να ξεχωρίζεις και γράψε γιατί είσαι καλός σε αυτά. Μπορεί να αφορούν στην προϋπηρεσία σου, στα προσόντα, στους στόχους ή σε όσα έχεις επιτύχει. Άσε τις ασήμαντες λεπτομέρειες που περιπλέκουν το βασικό μήνυμα.

3. Πες την ιστορία σου

Οι άνθρωποι λατρεύουν τις ιστορίες, γι΄αυτό πες την δική σου και μείνε αξέχαστος. Ο Dale Carnegie, γκουρού της αυτοβελτίωσης, υποστηρίζει ότι όλοι μας θυμόμαστε πολύ καλύτερα κάτι αν αυτό σχετίζεται ή συνοδεύεται από μία ιστορία. Με απλά λόγια, αν θέλεις οι γύρω σου να σε θυμούνται, πες τους μία ιστορία και βεβαιώσου ότι είναι καλή.

4. Περιόρισε την ορολογία

Πρέπει να μπορείς να εξηγήσεις το τι κάνεις και το ποιος είσαι με τρόπο ελκυστικό. Τι σημαίνει αυτό; Όποιος και αν είναι ο τομέας σου, άσε κατά μέρος τις πολύπλοκες ιδέες και τη δύσκολη ορολογία που δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν οι γύρω σου. Δοκίμασε να εξηγήσεις με πολύ απλά λόγια τι κάνεις σε έναν δικό σου άνθρωπο και χρησιμοποίησε την ίδια γλώσσα και στους γύρω σου.

5. Κάνε την ιστορία σου αντικείμενο συζήτησης

Στο τέλος της ιστορίας, το άτομο που βρίσκεται απέναντί σου θα πρέπει να θέλει να μάθει ακόμα περισσότερα. Είναι τόσο δυνατή η ιστορία σου για να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης; Αν όχι, διόρθωσέ την.

6. Χρονομέτρησε τον εαυτό σου

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας σου, θα πρέπει να έχεις χρονομετρήσει τον εαυτό σου και να είσαι σε θέση να πεις την ιστορία σου σε 30 δευτερόλεπτα. Αν δεν μπορείς, αφαίρεσε τις λεπτομέρειες και προσπάθησε ξανά.

7. Βιντεοσκόπησε τον εαυτό σου

Ή αλλιώς κάνε πρόβα στον καθρέφτη. Θα πρέπει να ξέρεις πώς σε βλέπουν οι άλλοι όταν λες την ιστορία σου. Σε βρίσκουν αρκετά ενδιαφέρων; Οι γύρω σου θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα ενόσω σε ακούν, οπότε βεβαιώσου ότι θα κάνεις μία πολύ καλή εντύπωση. Χαλάρωσε, φέρσου φυσικά και πες την ιστορία σου.

8. Κάνε πρόβα

Έφτασες στο τελευταίο βήμα και είσαι πλέον έτοιμος να πεις την ιστορία σου. Πριν όμως βγεις εκεί έξω, κάνε πρώτα ένα τεστ στους φίλους σου και φυσικά ζήτησέ τους feedback. Δες τι πρέπει να βελτιώσεις και βελτίωσέ το. Συνέχισε την εξάσκηση μέχρι να φτάσεις στο σημείο να μιλάς τόσο φυσικά που να μπορείς να πείσεις τον κάθε συνομιλητή σου. Τώρα είσαι έτοιμος να πουλήσεις τον εαυτό σου σε 30 δευτερόλεπτα. Καλή τύχη!

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =