αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα λανσάρεις ένα πετυχημένο παράλληλο project, μέσα σε 1 μήνα

Πως θα λανσάρεις ένα πετυχημένο παράλληλο project, μέσα σε 1 μήνα

Ας σκεφτούμε κάτι: Το Facebook, ξεκίνησε το 2004 ως ένα παράλληλο project. Ήταν ουσιαστικά ένα χόμπι για τον νεαρό Mark Zuckerberg, την περίοδο που σπούδαζε. Κι όμως, εκείνη η πλατφόρμα που δημιουργήθηκε τότε σε ένα φοιτητικό δωμάτιο, εξελίχτηκε στον τεχνολογικό γίγαντα που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε παράλληλο project θα έχει μια τέτοια εξέλιξη. Ωστόσο, στην εποχή μας πολλοί είναι οι άνθρωποι που ξεκινούν ένα νέο εγχείρημα, ενώ έχουν την καθημερινή τους δουλειά. Σε αρκετές περιπτώσεις, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Ο συγγραφέας και ομιλητής, Chris Guillebeau, εξηγεί στο βιβλίο του «Side Hustle: From Idea to Income in 27 Days», το πως μπορείς να λανσάρεις ένα πετυχημένο παράλληλο project, μέσα σε 1 μήνα. Τα σχετικά αποστπάσματα, δημοσίευσε το CNBC.

1- Ψάξε ιδέες, πάνω στα skills που ήδη έχεις

Συνήθως, τα πετυχημένα παράλληλα projects βασίζονται στις ικανότητες που έχουμε ήδη. Πολλοί νέοι, έχουν μια λάθος εντύπωση: Θεωρούν ότι πρέπει να βγουν εκεί έξω, και να μάθουν νέες δεξιότητες για να φτιάξουν ένα project. «Μερικοί άνθρωποι λένε ότι θέλουν να δημιουργήσουν μια εφαρμογή. Τους λέω:”Είσαι προγραμματιστής;” και μου λένε ”όχι”», σημειώνει ο συγγραφέας. Και προτρέπει τους ανθρώπους να ψάξουν ιδέες βασιζόμενες στις δυνατότητες τους.

2- Επέλεξε την καλύτερη ιδέα

Την δεύτερη εβδομάδα του μήνα, πρέπει να επιλέξεις την καλύτερη ιδέα, από αυτές που έχεις σκεφτεί. Όπως λέει ο Chris Guillebeau είναι λίγο… σαν το Tinder. Πρέπει να απορρίψεις κάποια άτομα, για να φλερτάρεις με αυτούς που πραγματικά θες. Βασίσου σε δύο βασικούς παράγοντες: Την αλλαγή που μπορεί να φέρει η ιδέα στις ζωές των πελατών, και τις προοπτικές για να φέρει χρήματα. Μην κοιτάς μόνο τις βραχυπρόθεσμες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Δες την αγορά που θες να δραστηριοποιηθείς, τι κάνουν οι ανταγωνιστές και τι καλύτερο μπορείς να κάνεις εσύ.

3- Ετοιμάσου να λανσάρεις την ιδέα σου

Την τρίτη εβδομάδα, πρέπει να έχεις επιλέξει την ιδέα που θες και να την προετοιμάσεις για την πρεμιέρα. Δες πόσο θα σου κοστίσει να φτιάξεις το προϊόν σου, τι χρόνο θα χρειαστείς και σε τι τιμή πρέπει να το πουλάς, έτσι ώστε να βγάζεις κέρδος. Σκέψου επίσης το πως θα μπορεί να «ανακαλύψει» ένας πελάτης το project σου. Και κάτι τελευταίο: Προσπάθησε να δεις τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος χρησιμοποιώντας αυτό που έφτιαξες.

4- Ξεκίνα το παράλληλο project σου

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις. Την τέταρτη εβδομάδα βγάλε στο κοινό το project σου. Αν δεν έχεις χρήματα για ένα site, φτιάξε δωρεάν μια FB Page για αρχή. Μίλα σε φίλους και ανθρώπους του δικτύου σου, ενημέρωσε τους και ζήτα τη βοήθεια τους έτσι ώστε να εξαπλωθεί αυτό που έφτιαξες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 8 =