αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα λαμβάνεις καλύτερες αποφάσεις: Τρεις επιχειρηματίες δίνουν τρεις συμβουλές

Πως θα λαμβάνεις καλύτερες αποφάσεις: Τρεις επιχειρηματίες δίνουν τρεις συμβουλές

Οι μικρές ή μεγαλύτερες αποφάσεις που πρέπει να λάβει ένας επιχειρηματίας κάθε ημέρα, είναι πολλές. Και τα αποτελέσματα φυσικά ποικίλουν. Σίγουρα είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχεις πάντα σωστές αποφάσεις. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι έτσι ώστε να βελτιώσεις τον τρόπο που κάνεις τις εκάστοτε επιλογές.

Παρακάτω, ακολουθούν τα τρία tips που δίνουν τρεις επιχειρηματίες. Έτσι όπως τα εντοπίσαμε σε αφιέρωμα του CNBC.

Μάθε να λες «όχι»: Ο Joshua Harris είναι ιδρυτής της Quantum Jump Consulting. Ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση στα 12 του, και τώρα εκπαιδευει νέους επιχειρηματίες πάνω στο πως θα ξεκινήσουν και θα αναπτύξουν μια digial marketing εταιρία. Είναι ξεκάθαρος στο τι πρέπει να κάνεις, για να λαμβάνεις καλύτερες αποφάσεις: Να μάθεις να λες όχι σε πράγματα που σε αποσυντονίζουν από το πλάνο σου. Όταν βρεθείς μπροστά σε μια απόφαση, σκέψου πιο μπορεί να είναι το πιθανό αποτέλεσμα και πιο το κακό σενάριο.

Άσε τα συναισθήματα στην άκρη: Ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και coach, Tai Lopez, μιλά για το συναισθηματικό κομμάτι. Έχει παρατηρήσει, κάτι μάλλον λογικό: Ότι όσο πιο μεγάλη είναι μια απόφαση, τόσο περισσότερα συναισθήματα μας δημιουργεί. Αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Όπως εξηγεί, πρέπει να κάνεις το αντίθετο: Στις μεγάλες αποφάσεις να σκέφτεσαι ορθολογικά και ψύχραιμα. Στις μικρές, όπως το ποια ταινία θα δεις στο σινεμά, μπορείς να είσαι πιο συναισθηματικός.

Να ξέρεις τι θέλεις: Αυτό συνδυάζεται σίγουρα με την πρώτη συμβουλή, που διάβασες παραπάνω. Στην επιχειρηματικότητα, πρέπει να ξέρεις τι θέλεις και ποιος είναι ο στόχος σου. Όταν παίρνεις αποφάσεις, πρέπει να απορρίπτεις τις επιλογές που σε απομακρύνουν από τους στόχους σου, λέει η Marina Rose, ιδρύτρια του Quantum DNA Acceleration. Είναι σημαντικό να δείξεις αποφασιστικότητα. «Μην επηρεάζεσαι από τους περιορισμούς που οι άνθρωποι προσπαθούν να σου βάλουν», τονίζει η ίδια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =