αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα καταφέρεις να διαβάζεις 1 βιβλίο κάθε εβδομάδα: Ένας CEO εξηγεί το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθήσεις

Πως θα καταφέρεις να διαβάζεις 1 βιβλίο κάθε εβδομάδα: Ένας CEO εξηγεί το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθήσεις

Ωραία, τα βιβλία είναι ένας καλός τρόπος για να λάβεις νέες γνώσεις. Και για να περάσεις δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου. Δεν είναι τυχαίο, ότι πολλοί πετυχημένοι επιχειρηματίες, όπως ο Bill Gates, έχουν το διάβασμα βιβλίων σταθερά μέσα στο πρόγραμμα τους. Ο μέσος άνθρωπος διαβάζει 2 βιβλία τον χρόνο. Αλλά ο μέσος CEO διαβάζει 4-6 βιβλία τον μήνα.

Όμως πως γίνεται ένας επιχειρηματίας με φορτωμένο πρόγραμμα, να προλάβει να διαβάσει περίπου 1 βιβλίο κάθε εβδομάδα; Αυτό ακριβώς εξηγεί στο παραπάνω βίντεο, ο ιδρυτής της Kwik Learning, Jim Kwik. Και χρησιμοποιεί λίγο από μαθηματικά.

Αρχικά εξηγεί τη σημασία των βιβλίων. Σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο μπορείς να λάβεις γνώσεις δεκαετιών, μέσα σε μερικές ημέρες. Στη συνέχεια παραθέτει το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθήσεις. Κάθε βιβλίο στο Amazon έχει κατά μέσο όρο 64.000 λέξεις. Ένα άτομο διαβάζει περίπου 200 λέξεις το λεπτό. Χρειάζεσαι λοιπόν περίπου 320 λεπτά για να διαβάσεις ένα βιβλίο.

Πρέπει να διαβάζεις 45 λεπτά την ημέρα. Έτσι θα διαβάζεις 1 βιβλίο την εβδομάδα. Εδώ είναι το μυστικό, λέει ο CEO: Πρέπει να προγραμματίζεις τον χρόνο σου. Μην πεις ότι θα διαβάσεις το βιβλίο «όταν έχεις χρόνο». Βάλε 45 λεπτά μέσα στο πρόγραμμα σου, τα οποία θα ξέρεις από πριν, ότι θα τα αφιερώσεις για διάβασμα. Α, και μην το κάνεις την ώρα που είσαι έτοιμος να κοιμηθείς. Πρέπει να είσαι ξύπνιος 100% όταν διαβάζεις ένα βιβλίο. Για να μπορέσεις να το αφομοιώσεις πλήρως.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − thirteen =