αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα επιλέξεις (με τρεις κινήσεις) την σωστή ιδέα που πρέπει να μετατρέψεις σε επιχείρηση

Πως θα επιλέξεις (με τρεις κινήσεις) την σωστή ιδέα που πρέπει να μετατρέψεις σε επιχείρηση

Ως (μελλοντικός) επιχειρηματίας, είναι πιθανό έχει έχεις πολλές ιδέες στο μυαλό σου. Η απόφαση για το ποια πρέπει αν υλοποιηθεί, είναι πάντα ένα challenge. Οκ, πρέπει να βρεις ένα project, για το οποίο θα σου αρέσει να εργάζεσαι καθημερινά.

Ένα λάθος που κάνουν αρκετοί επιχειρηματίες, είναι ότι δεν αφιερώνουν τον χρόνο τους σε μια ιδέα. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις κάτι στο μυαλό σου: Δεν γίνεται να αναπτύξεις ταυτόχρονα πολλές καλές ιδέες.  Παρόλο που πολλοί πιστεύουν στο multitasking, αυτός ο δρόμος μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά δύσκολος.

Πως όμως θα επιλέξεις τελικά, το σε ποια ιδέα πρέπει… να ποντάρεις; Όπως σημειώνει το Entrepreneur.com, υπάρχουν 3 βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις.

1- Πάρε feedback: Μια ιδέα σπάνια πρέπει να μένει κρυφή. Η αντιδράσεις του κοινού, είναι πολύ πιο πολύτιμες από την όποια μυστικότητα. Ειδικά αν βρίσκεσαι στη φάση του να επιλέξεις σε ποια ιδέα θα επενδύσεις. Δες τι σχόλια θα κάνουν και τι βελτιώσεις πιθανόν θα ήθελαν.

2- Mάθε παραπάνω από ένα αντικείμενα: Τα 2 ίσως βασικότερα στοιχεία, στην σύγχρονη επιχειρηματικότητα, είναι ο προγραμματισμός, το μάρκετινγκ και οι πωλήσεις. Αλλά το να έχεις μόνο ένα skill από αυτά ίσως δεν αρκεί για να πετύχεις. Και για να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα για το αν αξίζει να επενδύσεις σε μια ιδέα. Χρησιμοποίησε απλά ιντερνετικά εργαλεία, όπως το Youtube, για να λάβεις περισσότερες γνώσεις και να δεις τα πράγματα συνολικά. Και τις προοπτικές που υπάρχουν.

3- Μην αφήνεις τον ανταγωνισμό να σε τρομάξει: Επειδή μια ιδέα υπάρχει ήδη στην αγορά, δεν σημαίνει ότι έχει εκτελεσθεί σωστά. Κάθε φορά που απογοητεύεσαι από ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, θα πρέπει να το βλέπεις σαν μια ευκαιρία για να γίνεις επιχειρηματίας. Πρέπει να δεις τον ανταγωνισμό, και να χτίσεις την εταιρία σου έτσι ώστε να είναι καλύτερη. Βρες κάποια σημεία στα οποία μπορείς να υπερτερήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 9 =