αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα είσαι αποδοτικός (και χαρούμενος) στην δουλειά σου, όταν έχεις 1.000 διαφορετικά ενδιαφέροντα

Πως θα είσαι αποδοτικός (και χαρούμενος) στην δουλειά σου, όταν έχεις 1.000 διαφορετικά ενδιαφέροντα

Είναι μια κατάσταση στην οποία ίσως έχεις βρεθεί και εσύ. Ενώ έχεις βρει μια καλή δουλειά και τα πράγματα δείχνουν κυλούν θετικά, νιώθεις ότι η εστίαση σου ξεφεύγει. Και ότι δεν είσαι όσο ορεξάτος θα έπρεπε πάνω στην δουλειά σου. Αυτό συμβαίνει όταν έχεις και άλλα ενδιαφέροντα παράλληλα. Πέρα από την δουλειά.

Και κάπου εκεί, αρκετοί αρχίζουν να σκέφτονται για το αν η δουλειά που έχουν, είναι αυτή που πραγματικά θέλουν. Ψυχραιμία. Η δουλειά μπορεί να είναι όντως η σωστή για εσένα. Και τα παράλληλα ενδιαφέροντα σου να είναι επίσης σωστά.

Όπως αναλύει το The Muse, μπορεί να είναι δελεαστικό να πιστεύεις ότι η δουλειά σου πρέπει να ‘ενσωματώνει’ όλα τα ενδιαφέροντά σου, είναι όμως επίσης σημαντικό να θυμάσαι ότι η δουλειά σου είναι μόνο ένα κομμάτι της ζωής σου. Ίσως το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να δημιουργήσεις χώρο μέσα στην καθημερινότητα σου, και για άλλα χόμπι ή δραστηριότητες. Έτσι ώστε να νιώσεις πιο ολοκληρωμένος, ενώ παράλληλα θα μαθαίνεις νέα πράγματα και δεξιότητες. Και μάλιστα, θα αντιμετωπίσεις με μεγαλύτερη άνεση όλες αυτές τις παράλληλες δραστηριότητες, αφού δεν θα είναι για επαγγελματικούς σκοπούς. Άρα δεν θα περιμένεις κάποιο εισόδημα από εκεί. Την ίδια στιγμή, θα «καθαρίζεις» το μυαλό σου και θα είσαι πιο αποδοτικός στην καθημερινή δουλειά σου.

Bonus Tip: Αν δεις ότι κάποιο από τα ενδιαφέροντα σου μπορεί να σου προσφέρει κάτι παραπάνω ή ακόμα και να σου δώσει ένα συμπληρωματικό εισόδημα, μετέτρεψε κάποιο από αυτά σε παράλληλο project. Έτσι θα ασχολείσαι με κάτι που σίγουρα σου αρέσει, και που ξέρεις, ίσως αυτό να εξελιχθεί σε μια μεγάλη επιχείρηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =