αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως θα βρεις την επόμενη μεγάλη ιδέα»: Εξηγεί ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος

«Πως θα βρεις την επόμενη μεγάλη ιδέα»: Εξηγεί ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος

Η σκληρή δουλειά και η επιμονή, είναι βασικά συστατικά για να φτάσουμε στην επιτυχία. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα: Να βρεις μια μεγάλη ιδέα. Το πως μπορεί να γίνει αυτό, είναι φυσικά μια μεγάλη συζήτηση.

Ας δούμε τι λέει κάποιος που τα έχει καταφέρει πολύ καλά, όπως ο Joel Holland. Ο οποίος είναι ο ιδρυτής της VideoBlocks. Πρόκειται για μια subscription-based μέσα από την οποία μπορείς να κατεβάζεις stock φωτογραφίες και βίντεο. Σήμερα η εταιρία έχει πάνω από 25 εκατ. δολάρια σε πωλήσεις, 32 εκατ. downloads, ενώ απασχολεί 85 εργαζομένους.

Το αμερικανικό inc.com παραθέτει τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να βρεις την επόμενη μεγάλη ιδέα. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Joel Holland.

1- Δράσε σαν παιδί: Θυμάσαι τι έκανες μικρός; Ακόμα και όταν ήθελες να παίξεις με τα παιχνίδια σου, έβαζες τη φαντασία σου να δουλέψει και μετά έκανες αυτό που ήθελες «πραγματικότητα». Χωρίς να σκέφτεσαι άλλα πράγματα. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτεσαι και στην επιχειρηματικότητα. Όταν έχεις κάτι στο μυαλό σου, σκέψου λίγο… σαν παιδί, και κάνε πραγματικότητα την ιδέα σου.

2- Κάνε ένα οδικό ταξίδι: Πέρα από το να «γίνεις παιδί», πρέπει να αποσυνδεθείς για λίγο και από την καθημερινότητα σου. Αυτό που προτείνει ο Holland είναι να κάνεις ένα ταξίδι οδικώς. Είναι κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις ελεύθερος, θα δεις πολλά αξιοθέατα και θα αλλάξεις παραστάσεις. Όπως λέει ο Holland, κάπου εκεί είναι πιθανό να έρθουν μερικές καταπληκτικές επιχειρηματικές ιδέες.

3- Κράτα ένα σημειωματάριο με ιδέες 30 ημερών: Πάμε ένα βήμα παρακάτω. Όταν αρχίσουν να έρχονται οι ιδέες, πρέπει να τις καταγράψεις. Βάλε το εαυτό σου να σκεφτεί μια ιδέα κάθε ημέρα, για 30 ημέρες συνολικά. Κάτι που να λύνει ένα προσωπικό σου πρόβλημα. Στο τέλος του μήνα, ίσως να μην έχεις βρει την μεγάλη ιδέα. Ωστόσο, θα έχεις βάλει το υποσυνείδητο σου σε μια διαδικασία να σκέψης. Κάτι που θα φέρει το μεγάλο αποτέλεσμα που θέλεις.

4- Just do it, όπως η Nike: Οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου, κάποια στιγμή σταμάτησαν να σκέφτονται και άρχισαν να δρουν. Όπως λέει το σλόγκαν της Nike, Just do it. Μόλις βρεις την ιδέα που θεωρείς ότι είναι αυτή που θα σε «εκτοξεύσει», βγες εκεί έξω και κάνε την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να το κάνεις, από το τώρα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =