αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως θα βρεις την επόμενη ιδέα εκατομμυρίων»: Εξηγεί ο άνθρωπος που σχεδιάζει προϊόντα για τις IKEA, Apple και Microsoft

«Πως θα βρεις την επόμενη ιδέα εκατομμυρίων»: Εξηγεί ο άνθρωπος που σχεδιάζει προϊόντα για τις IKEA, Apple και Microsoft

O Tom Kelley είναι ο ιδρυτής της εταιρίας Ideo. Όπως ίσως μπορείς να καταλάβεις από το όνομα, έχει να κάνει… με ιδέες. Ναι, η εταιρία σχεδιάζει προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να σαρώσουν. Και συνεργάζεται με μεγάλες εταιρίες όπως οι IKEA, Apple και Microsoft, έτσι ώστε να πουλήσουν τα project της.

Κάνοντας αυτή τη δουλειά εδώ και χρόνια. Ο Tom Kelley γνωρίζει το πως μπορεί μια ιδέα να φτάσει να αξίζει εκατομμύρια. Πρέπει να κάνεις κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις, όπως εξηγεί. Δείτε παρακάτω μια προς μια τις κινήσεις, όπως τις διαβάσαμε στο inc.com.

1- Πρέπει να ξέρεις το πρόβλημα που θα λύσεις: Πολλές φορές, ακόμα κι αν νομίζεις ότι το ξέρεις, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Για να εντοπίσεις το πρόβλημα, δες ένα ζήτημα με μια πιο φρέσκια ματιά, έτσι ώστε να εντοπίσεις τι διαφορετικό θα μπορούσε να γίνει.

2- Δική σου ατζέντα: Όταν ψάχνεις μια ιδέα εκατομμυρίων, μη πας να δεις τι έχουν κάνει άλλοι. Πήγαινε στον δικό σου δρόμο.

3- Άσε στην άκρη αυτό που νομίζεις: Μην πας πάντα σύμφωνα με αυτό που γνωρίζεις. Ούτε στην λογική ότι “αυτό πάντα έτσι γίνεται”. Βρες νέους τρόπους για να γίνει κάτι.

4- Η ερώτηση «Τι σκέφτονται οι άνθρωποι;»: Οπουδήποτε κι αν κοιτάξεις, σκέψου γιατί οι άνθρωποι κάνουν ότι κάνουν. Προσπάθησε να καταλάβεις πως σκέπτονται και τι πληροφορίες μπορούν να προκύψουν από αυτό.

5- Η ερώτηση «Τι αισθάνονται οι άνθρωποι;»: Ψάχνοντας το τι αισθάνεται κάποιος, μπορείς να ερμηνεύσεις το γιατί κάνει κάτι. Σύμφωνα με τον Tom Kelley, αν καταφέρεις να συνδέσεις τη σκέψη με το συναίσθημα των ανθρώπων, μπορείς να ανακαλύψεις νέες καινοτομίες. Είναι δύσκολο, αλλά αν τα καταφέρεις, ίσως να έρθει στα χέρια σου μια ιδέα εκατομμυρίων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + seven =