αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως η Domino’s Pizza κατάφερε, επενδύοντας στην τεχνολογία, να παρουσιάσει καλύτερα αποτελέσματα από τις Google και Apple

Πως η Domino’s Pizza κατάφερε, επενδύοντας στην τεχνολογία, να παρουσιάσει καλύτερα αποτελέσματα από τις Google και Apple

Είναι γενικώς γνωστό πως στην Wall Street κυριαρχούν οι τεχνολογικοί κολοσσοί. Εταιρείες όπως οι Apple, Google, Microsoft, Facebook έχουν η καθεμιά κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά το ΑΕΠ ολόκληρων χωρών. Όμως τα κέρδη τους, τα τελευταία χρόνια δεν είναι τίποτα μπροστά σε μια αλυσίδα πίτσας. Ο λόγος για την πιτσαρία Domino’s που έχει καταφέρει να σημειώσει καλύτερες επιδόσεις απ’ όλες τις εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου στις ΗΠΑ.

Η μετοχή της Domino’s Pizza έχει καταγράψει μεγαλύτερη άνοδο από τις μετοχές της Apple, της Amazon, του Facebook και της Google. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ μια επένδυση 1.000 δολαρίων στην Google το 2010 σήμερα θα άξιζε 2.619 δολάρια. Στην Apple θα άξιζε 4.610 δολάρια, στην Amazon 6.328 δολάρια, στην Tesla 14.987 δολάρια και στην Netflix 18.565 δολάρια. Στην Domino’s όμως μια επένδυση ύψους 1.000 δολαρίων το 2010 θα άξιζε σήμερα 21.238 δολάρια.

Πως όμως η μια εταιρεία γρήγορου φαγητού κατάφερε να σημειώσει καλύτερες αποδόσεις από αυτές των πιο «καυτών» τεχνολογικών εταιρειών; Η μεγάλη αλλαγή για την εταιρεία έγινε το 2009 και ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η παγκόσμια οικονομική κρίση. Τότε, η Domino’s άλλαξε την συνταγή της για την πίτσα της και άρχισε να υιοθετεί καινοτόμες τεχνολογίες, τόσο στην παρασκευή όσο και στην παράδοση του προϊόντος της.

Όπως σημειώνει το Insider.gr, με την άνοδο της χρήσης των smartphones, η Domino’s έφτιαξε αμέσως ειδική εφαρμογή για την παραγγελία πίτσα ακόμη και με την χρήση emojis! Επιπλέον παρουσίασε μια σειρά καινοτομίες όπως τα αυτοκίνητα παράδοσης πίτσας που είχαν μέσα φούρνους, μειώνοντας τον χρόνο που περνούσε από την στιγμή της παραγγελίας έως και την παράδοσή της στον πελάτη.

Το 2016 η Domino’s πραγματοποίησε την πρώτη παράδοση πίτσας μέσω drone στον πλανήτη, ενώ πειραματικά χρησιμοποιεί και διανομείς-ρομπότ σε κάποιες πόλεις των ΗΠΑ.

Η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει άνοδο άνω του 2.000% από το 2004 που η αλυσίδα εστιατορίων μπήκε στο χρηματιστήριο μέχρι σήμερα. Και αν και η κεφαλαιοποίηση της Domino’s είναι πολύ μικρότερη από αυτές των τεχνολογικών κολοσσών, η νέα στρατηγική της εταιρείας έχει οδηγήσει την αξία της στα 9 δισ. δολάρια.

Domino’s Pizza stock has outperformed Apple, Amazon, Facebook,…

The power of pizza. Read more: http://bit.ly/2v4PzAp

Posted by World Economic Forum on Sonntag, 6. August 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + four =