αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως είναι το 24ωρο του Mark Zuckerberg: Δουλεύει 60 ώρες την εβδομάδα και έχει 12 άτομα να τον βοηθούν με τα social media

Πως είναι το 24ωρο του Mark Zuckerberg: Δουλεύει 60 ώρες την εβδομάδα και έχει 12 άτομα να τον βοηθούν με τα social media

Είναι ο πιο πετυχημένος επιχειρηματίας της γενιάς του. Ο Mark Zuckerberg ξεκίνησε το «TheFacebook» σε εκείνο το φοιτητικό δωμάτιο το 2004, και άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Άλλαξε γενικότερα την καθημερινότητα μας. Αφού ένα σημαντικό κομμάτι της ημέρας, οι περισσότεροι το ξοδεύουμε στο Facebook. Φυσικά, όλα αυτά έκαναν τον Zuckerberg έναν από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη.

Πως να είναι, άραγε, το 24ωρο ενός τέτοιου επιχειρηματία; Το Business Insider παραθέτει μερικές πληροφορίες, προσπαθώντας να συμπληρώσει το παζλ, και να παρουσιάσει το πως περίπου είναι μια ημέρα στην ζωή του θαυματουργού κυρίου Zuckerberg.

Ξυπνά συνήθως στις 8:00 το πρωί (όχι πολύ νωρίς σε σχέση με άλλους κορυφαίους επιχειρηματίες). Τσεκάρει Facebook, Facebook Messenger και WhatsApp από το κινητό του. Τρεις φορές την εβδομάδα, κάνει πρωινή γυμναστική αμέσως μετά. Πολλές φορές παίρνει και τον μαλλιαρό σκύλο του μαζί για τρέξιμο.

Στη συνέχεια παίρνει πρωινό. Χωρίς να σκεφτεί πολύ… τα υλικά. Δεν θέλει να ξοδεύει χρόνο σε «μικρές αποφάσεις». Για τον ίδιο λόγο άλλωστε, φορά κάθε ημέρα μπλουζάκι γκρι χρώματος.

Φτάνει στο γραφείο. Εργάζεται περίπου 50-60 ώρες την εβδομάδα. Αλλά όπως έχει πει, οι περισσότερες από αυτές τις ώρες, δεν είναι μέσα στο γραφείο του, μπροστά από ένα PC. «Ξοδεύω τον περισσότερο χρόνο σκεπτόμενος το πως θα συνδέσω τον κόσμο και πως θα κάνω τις υπηρεσίες μας καλύτερες», έχει πει.

Συχνά τον βλέπουμε να κάνει posts στο FB. Αλλά δεν είναι μόνος. Έχει μια ομάδα 12 ατόμων που τον βοηθούν να διαχειρίζεται την Facebook Page του. Σε ότι αφορά τις αναρτήσεις και τα σχόλια.

Όταν δεν εργάζεται, ο 33χρονος αφιερώνει χρόνο στο να «καθαρίζει» το μυαλό του. Μαθαίνει νέες γλώσσες ή διαβάζει βιβλία. Επίσης, συχνά αφιερώνει χρόνο σε ταξίδια. Το σίγουρο όμως είναι, ότι έχει μια προτεραιότητα ανάμεσα σε όλα: Να περνά χρόνο με την γυναίκα του και τις δύο κόρες του.

Δεν ξενυχτά. Και όπως σημειώνει το Business Insider, κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί λέει στα παιδιά του την  παραδοσιακή εβραϊκή προσευχή, το “Mi Shebeirach”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 3 =