αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως είναι να κάνεις πρακτική στο Facebook»: Ένας φοιτητής το έκανε και μιλά για την εμπειρία του

«Πως είναι να κάνεις πρακτική στο Facebook»: Ένας φοιτητής το έκανε και μιλά για την εμπειρία του

Το Facebook εδώ και αρκετά χρόνια έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και έχει γίνει ένας από τους βασικούς τρόπους που επικοινωνούμε με τους άλλους ανθρώπους. Φυσικά έχει εξελιχτεί και σε μια μεγάλη εταιρία, με τεράστια έσοδα. Για την ακρίβεια, σε έναν όμιλο εταιριών. Αφού στην «οικογένεια» του Facebook έχουν μπει επίσης τα Instagram και WhatsApp.

Όλα αυτά είναι γνωστά. Πως είναι όμως, άραγε, να πας ως «πρακτικάριος» στο Facebook; Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη εταιρία είναι εξαιρετικά δημοφιλής ανάμεσα στους νέους που θέλουν να κάνουν την πρακτική τους. Και πάρα πολλοί πηγαίνουν εκεί κάθε χρόνο. Το αμερικανικό FastCompany.com, μίλησε με τον Utkarsh Sharma. Πρόκειται για τελειόφοιτο του Indian Institute of Technology Delhi, ο οποίος πήγε για να κάνει την πρακτική στον τεχνολογικό γίγαντα. Τώρα περιγράφει τι είδε «από μέσα». Σημείωση: αμέσως μετά την πρακτική του, το Facebook του πρόσφερε full time δουλειά ως software engineer.

Ο ίδιος πήγε για πρακτική στο Facebook το καλοκαίρι του 2016. Στα γραφεία του Λονδίνου. Το πρόγραμμα διήρκεσε για 12 εβδομάδες, από τον Μάιο έως τον Αύγουστο. Δούλεψε ως μηχανικός για software και ήταν μέλος μιας ομάδας που ασχολούνταν με τις διαφημίσεις στο FB. Εστιάζοντας κυρίως στο πως τοπικές επιχειρήσεις, μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο τοπικό κοινό.

Όσο για το πως έφτασε να κάνει πρακτική στο Facebook; «Είχα ακούσει για τις πρακτικές στο FB κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους στο πανεπιστήμιο. Αυτό που μου τράβηξε το ενδιαφέρον, ήταν ότι πολλοί άνθρωποι μίλαγαν με ενθουσιασμό για αυτό, ενώ την επόμενη ημέρα έκανα το σχετικό google-άρισμα και είδα ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα προγράμματα πρακτικής στον κόσμο της τεχνολογίας», λέει ο νεαρός φοιτητής.

Στη συνέχεια έκανε μια αίτηση, και λίγο αργότερα έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν υπεύθυνο προσλήψεων, με ένα σύνδεσμο για μια αυτοματοποιημένη online δοκιμή κωδικοποίησης. Αφού πέρασε το πρώτο τεστ, ακολούθησαν κάποιες τηλεφωνικές συνεντεύξεις. Αφού πέρασε και από αυτό, πήγε στην εταιρία.

«Μία από τις πιο ενδυναμωτικές πτυχές της δουλειάς ως ασκούμενος στο Facebook, είναι ότι είσαι ίσος με έναν νέο υπάλληλο πλήρους απασχόλησης», σημειώνει ο Utkarsh Sharma.

Εξηγώντας ότι το Facebook δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη σε όσους κάνουν την πρακτική τους εκεί. Η ημέρα του νεαρού φοιτητή περιελάμβανε συναντήσεις σχετικές με την κωδικοποίηση, πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Και πάρα πολλά διαλείμματα τα οποία τα πέρναγε στην τραπεζαρία ή στους χώρους ψυχαγωγίας που διαθέτει το FB.

«Ένα από τα κυριότερα σημεία ήταν το hackathon του καλοκαιριού στο Facebook. Τα Hackathons είναι γεγονότα όπου οι άνθρωποι κωδικοποιούν για μια καθορισμένη χρονική περίοδο για να πραγματοποιήσουν αυτό που θέλουν. Τα hackathons αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας του Facebook και μερικά από τις καλύτερες λειτουργίες του σήμερα είναι το αποτέλεσμα των προηγούμενων hackathons» τονίζει ο φοιτητής.

Δεν λείπουν και οι στιγμές διασκέδασης στο Facebook. Όπως αναφέρει ο Utkarsh Sharma, το καλοκαιρινό πάρτι για το τέλος των πρακτικών εκείνης της χρονιά ήταν εκπληκτικό και κράτησε πάνω από 12 ώρες.

Βλέποντας συνολικά την εμπειρία του, ο ίδιος καταλήγει στο ότι η πρακτική στο Facebook ήταν μια εκπληκτική εμπειρία. Η ομάδα στην οποία συμμετείχε τον στήριζε σε όλο το διάστημα, ενώ ο ίδιος είχε την ευκαιρία να εργαστεί πάνω σε πραγματικά προβλήματα. Και το αποτέλεσμα της δουλειάς του είχε πραγματικό αντίκτυπο.

«Ήταν ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής μου. Και δεν μπορώ να φανταστώ το πως θα βρεθεί ένα καλύτερο», παραδέχεται.

Το ακόμα καλύτερο, ήταν το τελικό αποτέλεσμα του «ταξιδιού». Την προτελευταία ημέρα, ο διευθυντής του, το πλησίασε και του έκανε πρόταση για να προσληφθεί ως εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης. «Πριν από ένα ή δύο χρόνια, αυτό θα ήταν ένα σενάριο που θα τό είχα σκεφτεί μόνο στα πιο άγρια ​​όνειρά μου», καταλήγει ο Utkarsh Sharma.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 2 =