αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως δύο νέοι δημιούργησαν μια πλατφόρμα που «συνδέει» όσους ψάχνουν δουλειά, με την Airbnb και το Facebook

Πως δύο νέοι δημιούργησαν μια πλατφόρμα που «συνδέει» όσους ψάχνουν δουλειά, με την Airbnb και το Facebook

Συνήθως, στην αρχή του κάθε success story υπάρχει μια τολμηρή απόφαση. Έτσι και εδώ. Το 2014, οι Porter Braswell (29 ετών) και Ryan Williams (27 ετών), άφησαν τις δουλειές τους στην Wall Street, με σκοπό να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα που θα δίνει την ευκαιρία στον κάθε άνθρωπο, να εκδηλώσει ενδιαφέρον και να βρει μια θέση εργασίας σε μεγάλες εταιρίες.

Έτσι ίδρυσαν την Jopwell. Που κάνει ακριβώς αυτό. «Συνδέει» ανθρώπους ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος ή τόπου διαμονής, με εταιρίες, όπως η Airbnb, Facebook και η Goldman Sachs. Έτσι ώστε να πάρουν μια θέση εργασίας εκεί.

Η πλατφόρμα λειτουργεί πολύ απλά. Φοιτητές ή επαγγελματίες, μπορούν να δημιουργήσουν ένα προφιλ, εισάγοντας ένα σύντομο βιογραφικό τους και βασικές πληροφορίες για αυτούς. Στη συνέχεια, μπορούν να ψάξουν στις ανοιχτές θέσεις εργασίας που έχουν αναρτηθεί στην Jopwell. Ενώ οι εταιρίες από τη μεριά τους, μπορούν να έρθουν σε άμεση επικοινωνία με τον εκάστοτε υποψήφιο, όπως σημειώνει το CNBC.

Οι δύο ιδρυτές (φωτο), δίνουν μάλιστα και τη συμβουλή τους, στους νέους που ψάχνουν για δουλειά. Όπως λένε, το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις, είναι να είσαι «ενεργός» όταν αποφασίσεις να πάρεις την καριέρα στα χέρια σου. Επίσης, τονίζουν ότι στην εποχή μας οι διασυνδέσεις παίζουν τον ρόλο τους για να βρεις μια καλή θέση εργασίας, άρα πρέπει να κάνεις τις επαφές σου με κάθε ευκαιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + six =