αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως ένας κολοσσός κάνει λάθος: Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να σκάνε τα Galaxy Note 7

Πως ένας κολοσσός κάνει λάθος: Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να σκάνε τα Galaxy Note 7

Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τη Samsung το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ναι, μιλάμε για την πολυσυζητημένη ιστορία με τα Galaxy Note 7 τα οποία ξαφνικά άρχισαν… να σκάνε το ένα μετά το άλλο. Με το πρόβλημα να εστιάζεται στην μη ομαλή φόρτιση της μπαταρίας. Η εταιρία μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, προσπάθησε να μαζέψει την κατάσταση. Ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τις προβληματικές συσκευές, με σκοπό να τις αντικαταστήσει, ωστόσο το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Τα κρούσματα αναφλέξεων συνεχίστηκαν και κάπως έτσι φτάνουμε στη σημερινή ημέρα (11/10) όπου η κορεατική εταιρία, «λαβωμένη» από την εν λόγω υπόθεση, ανακοίνωσε ότι σταματά τις πωλήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου και καλεί όσους το έχουν αγοράσει να το απενεργοποιήσουν άμεσα, καθώς υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του BBC, οι κάτοχοι των συσκευών αναμένεται να έχουν τη δυνατότητα αντικατάστασης των τηλεφώνων τους από άλλες συσκευές ή επιστροφή των χρημάτων τους.

Τι έφταιξε όμως και μια συσκευή σαν το Note 7 (μέση τιμή πώλησης περίπου 800-900 ευρώ), έφτασε στο να παρουσιάζει τόσο σοβαρό πρόβλημα; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Πρώτα από όλα, οι μπαταρίες είχαν κατασκευαστεί από την ίδια τη Samsung, όπως σημειώνει το Digitallife.gr. Για αυτό και αρχικά είχε δοθεί εντολή στην κινεζική εταιρεία ATL (που είχε αναλάβει να προμηθεύσει με μπαταρίες της το 30% των original Note 7) να προμηθεύσει τις μπαταρίες των μοντέλων αντικατάστασης. Χωρίς βέβαια το πρόβλημα να λυθεί.

Ένας επίκουρος καθηγητής μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon που ονομάζεται Venkat Viswanathan σημειώνει τώρα ότι το σύστημα ελέγχου της τάσης της μπαταρίας θα μπορούσε να είναι υπαίτιο για τα προβλήματα. Ο καθηγητής σημειώνει επίσης ότι η χαμηλή ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό των μπαταριών θα μπορούσε να είναι μέρος της αιτίας των εκρήξεων.

Ο Cho Jae-phil, διευθυντής του Future Batteries Research Center, από την πλευρά του, σημειώνει ότι η παραγωγή μεγάλου αριθμού μπαταριών που προορίζονταν για τα μοντέλα αντικατάστασης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να οδήγησε και σε ελλείψεις στον έλεγχο ποιότητας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =