αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως έζησα την πρακτική μου στην Amazon»: Μια νεαρή φοιτήτρια λέει την εμπειρία της

«Πως έζησα την πρακτική μου στην Amazon»: Μια νεαρή φοιτήτρια λέει την εμπειρία της

Η Amazon είναι μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρίες στον πλανήτη. Αυτό είναι λίγο- πολύ γνωστό. Είναι επίσης όμως, και ένας από τους πιο hot προορισμούς για τους νέους που θέλουν να κάνουν την πρακτική τους. Άλλωστε, ποιος δεν θα ήθελε να δουλέψει σε έναν «γίγαντα» με συνεχή ανάπτυξη και καινοτόμα projects;

Ας δούμε τα πράγματα «από μέσα». Η Lucia Magot είναι φοιτήτρια στην Βρετανία. Στο πεδίο του project management. Το 2016, κατάφερε να βρει μια θέση πρακτικής στην Amazon. Μιλώντας στο αμερικανικό FastCompany.com, λέει την εμπειρία της.

Η πρακτική της κράτησε 1 έτος, κάτι το οποίο συμφωνήθηκε από την αρχή. Αφού πέρασε τις διαδικασίες πρόσληψης, τοποθετήθηκε στα γραφεία του Λονδίνου, ενώ στη συνέχεια πήγε στο Μαϊάμι, τη Σιγκαπούρη και τη Λίμα.

«Το γρήγορα μεταβαλλόμενο περιβάλλον και η ξεχωριστή κουλτούρα στην Amazon, κάνουν την κάθε ημέρα να μη μοιάζει με την προηγούμενη» λέει η νεαρή φοιτήτρια.

Ενώ όπως εξηγεί, η εταιρία ψάχνει για εργαζομένους που προσαρμόζονται στις αλλαγές και μπορούν να δουλέψουν υπό πίεση. Η ίδια εργάστηκε πάνω σε ένα project που αφορούσε το πως η εταιρία προσλάμβανε νέους μηχανικούς και επαγγελματίες πληροφορικής. Εστιάζοντας στο πως μπορεί να βελτιωθεί η όλη διαδικασία.

Στη διάρκεια της πρακτικής της, η Lucia Magot συνέλεγε και ανέλυε στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο να βελτιωθεί το τμήμα στο οποίο έκανε πρακτική και το οποίο σχετίζονταν με τις προσλήψεις. Ανάμεσα στους στόχους μάλιστα, ήταν να εξεταστεί το κατά πόσο θα μπορούσαν να γίνουν συναντήσεις μεταξύ διαφορετικών ομάδων εντός της εταιρίες, έτσι ώστε να υπάρξουν συνέργειες στο μέλλον.

«Στο τέλος της πρακτικής μου, έπρεπε να παρουσιάσω τα ευρήματα και τις συστάσεις μου στα ανώτερα στελέχη», σημειώνει η φοιτήτρια. Το αξιοσημείωτο, είναι ότι οι εργαζόμενοι στην Amazon ήταν υποστηρικτικοί και της παρείχαν ότι βοήθεια χρειάστηκε, σε όλη τη διάρκεια της πρακτικής της. Με την ίδια, να μπορεί να κάνει ελεύθερα ότι ερώτηση ήθελε.

«Παρόλο που το τυπικό πρόγραμμα ήταν 9:00 ως 18:00, πολλές φορές αποφάσιζα να καθίσω περισσότερο, επειδή ήθελα να επωφεληθώ από τα πολλά online training courses, που είναι διαθέσιμα στην Amazon», τονίζει. Ενώ επίσης μέσα στην εταιρία μπορείς να κάνεις μαθήματα γιόγκα, να γευματίσεις ή να δικτυωθείς.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έμαθε μέσα στον κολοσσό, ήταν  το πως μπορούν να συνεργαστούν και να δικτυωθούν άνθρωποι από διαφορετικά τμήματα και ειδικότητες. Η ίδια έκανε μάλιστα συναντήσεις με ανθρώπους από διαφορετικά τμήματα, οι οποίοι της εξήγησαν πως έφτασαν εκεί, ενώ παράλληλα της μετέφεραν το όραμα της εταιρίας.

«Αυτή η πρακτική ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου και δεν θα άλλαζα τίποτα», τονίζει. Όπως υπογραμμίζει, συμμετείχε σε σημαντικά projects, και η συνεισφορά της είχε πραγματικό αντίκτυπο στην εταιρία. Ενώ έμαθε ότι οι ανάγκες των πελατών πρέπει να είναι πάνω από όλα. Φυσικά και η ίδια σαν άτομο «εφοδιάστηκε» με πολλά νέα skills.

Την τελευταία ημέρα της πρακτικής, η ομάδα της έδωσε ένα πακέτο γεμάτο δώρα και χειρόγραφες κάρτες, υπογεγραμμένες από όλους τους συναδέλφους. Ενώ την ίδια ημέρα, ακολούθησε ένα πάρτι αποχαιρετισμού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 2 =