αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠριν, κατά τη διάρκεια, και μετά: Τα 21 tips για να βγεις νικητής από μια job interview (Γράφημα)

Πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά: Τα 21 tips για να βγεις νικητής από μια job interview (Γράφημα)

Εντόπισες τη θέση εργασίας που τόσο ήθελες. Έστειλες το βιογραφικό σου, και η εταιρία σε καλείσαι για συνέντευξη. Ναι, αυτό είναι ένα πρώτο βήμα, που δείχνει ότι κινείσαι στον σωστό δρόμο. Όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μη ξεχνάς ότι ο εργοδότης μπορεί να έχει καλέσει πολλούς άλλους υποψηφίους σαν εσένα.

Τώρα πρέπει να τα πας καλά στην job interview. Το παρακάτω γράφημα, παρουσιάζει συνολικά 21 tips που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Όπως θα δεις, η τακτική σου πρέπει να χωριστεί σε 3 βασικά μέρη: Πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά τη συνέντευξη. Καταρχήν έχουμε την προετοιμασία. Ντύσου κατάλληλα, μη ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου χρήσιμα πράγματα όπως βιογραφικό, στυλό και επαγγελματικές κάρτες. Ενώ φρόντισε να ξεκινήσεις λίγο νωρίτερα, έτσι ώστε να μην καθυστερήσεις στο ραντεβού, ακόμα κι αν πέσεις σε κίνηση.

Φτάνοντας στη συνέντευξη, φρόντισε να είσαι φιλικός. Απάντα τις ερωτήσεις ειλικρινά, και προσπάθησε να προσαρμόσεις τις απαντήσεις σου στη θέση που στοχεύεις. Αν για κάτι δεν είσαι σίγουρος, μη διστάσεις να πάρεις λίγο χρόνο για να το σκεφτείς. Κάνε και τις δικές σου ερωτήσεις, αν θέλεις παραπάνω πληροφορίες για κάτι.

Στο τέλος, ευχαρίστησε τον άνθρωπο που σου πήρε συνέντευξη. Ίσως χρειαστεί να αφήσεις κάποια δίγματα δουλειάς. Μη ξεχάσεις στη συνέχεια να στείλεις και ένα ευχαριστήριο email ή να κάνεις το σχετικό τηλέφωνο.

https://elearninginfographics.com/wp-content/uploads/how-to-job-interview.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =