αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Πρεμιέρα» για το φίλτρο ψευδών ειδήσεων του Facebook στην Γερμανία

«Πρεμιέρα» για το φίλτρο ψευδών ειδήσεων του Facebook στην Γερμανία

Μετά τα όσα έγιναν στις ΗΠΑ και τις πολλές ψεύτικες ειδήσεις που εικάζεται πως έδωσαν όντως τη νίκη των εκλογών στον Ντόναλντ Τραμπ, το Facebook επαναφέρει το θέμα των ψεύτικων ειδήσεων και ενεργοποιεί άμεσα το σχετικό φίλτρο ελέγχου για πρώτη φορά εκτός Αμερικής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Pc Magazine, η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ενεργοποιεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες ένα φίλτρο ελέγχου των ειδήσεων για τους χρήστες στη Γερμανία , σε συνεργασία με αρμόδιες υπηρεσίες και οργανισμούς που θα τσεκάρουν το αν ένα άρθρο περιλαμβάνει ψευδείς πληροφορίες.

Είναι σημαντικό το γεγονός πως ήδη η Άνγγελα Μέρκελ και άλλοι Γερμανοί πολιτικοί έχουν εκφράσει έντονα τον προβληματισμό τους για τη διάδοση και εξάπλωση ψευδών ειδήσεων μέσω των social media, που ίσως οδηγήσουν και τους πολίτες στο να πάρουν απόφαση για την ψήφο τους με λανθασμένα κριτήρια.

Όπως φαίνεται λοιπόν, όταν μια ανάρτηση αναφερθεί ως αναληθής, θα αποστέλλεται στην Correctiv, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα το Βερολίνου, όπου και θα γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι.

Αν μια είδηση λοιπόν είναι ψευδής, θα έχει μια σχετική «ταμπέλα», ενώ το facebook θα ενημερώνει και τους χρήστες για αυτό το θέμα πριν την μοιράσουν. Όπως είναι λογικό, ο αλγόριθμος του Facebook θα φέρνει ολοένα και λιγότερες ψευδείς ειδήσεις στο χρονολόγιο των χρηστών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 14 =