αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠρέπει να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου ακόμα κι αν μια εταιρία δεν κάνει προσλήψεις; Μια HR Expert απαντά

Πρέπει να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου ακόμα κι αν μια εταιρία δεν κάνει προσλήψεις; Μια HR Expert απαντά

Πολύ ωραία: Έχεις βρει την εταιρία στην οποία ήθελες πολύ να εργαστείς. Τα άσχημα νέα: Αυτή η εταιρία δεν κάνει προσλήψεις αυτή τη στιγμή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει τελικά να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου ή δεν έχει κανένα νόημα; Η Lydia D. Bowers είναι ιδρύτρια της Dear People Ops, έχει σπουδές στο HR και έχει δουλέψει αρκετά πάνω σε αυτό τον τομέα. Απαντά λοιπόν σε αυτό το μεγάλο ερώτημα, σε άρθρο της στο The Muse.

«Δυστυχώς, η απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος για εργασία σε μια εταιρεία δεν θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε ως υποψήφιος. Οι περισσότερες εταιρείες και οι υπεύθυνοι προσλήψεων λαμβάνουν μηνύματα όπως αυτό σε τακτική βάση», λέει αρχικά η ίδια. Και συμπληρώνει: «Εργάστηκα ως recruiter σε μια εταιρία στη Νέα Υόρκη. Και τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, λάμβανα ένα μήνυμα στο LinkedIn, από κάποιον που μου ζητούσε μια δουλειά. Μερικές φορές θα ήταν μια άμεση ερώτηση και μερικές φορές θα ήταν λίγο πιο κυκλική».

Ποιο είναι το κλειδί εδώ: Όσοι άγνωστοι άνθρωποι έκαναν ευθέως ερώτηση για το αν υπάρχει μια ανοιχτή θέση εργασίας, συνήθως εισέπρατταν αρνητική απάντηση από την Lydia D. Bowers. Αντίθετα, υπήρχαν κάποιοι που κινούνταν πιο έξυπνα: Άνοιγαν συζήτηση μαζί της, την ρώταγαν πράγματα για την εταιρία και για την διαδρομή της ίδιας. Έδειχναν τον ενθουσιασμό τους ακόμα και τη στιγμή που η εταιρία δεν είχε κάποια ανοιχτή θέση για αυτούς.

Το αποτέλεσμα; Μπορεί να μην κέρδιζαν μια θέση εργασίας εκείνη τη στιγμή. Αλλά μόλις άνοιγε μια θέση, οι άνθρωποι αυτοί ήταν οι πρώτοι που έρχονταν στο μυαλό της Lydia D. Bowers. Και έπαιρναν την θέση! Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν: Ναι, μπορείς να κάνεις επαφές με μια εταιρία ή έναν HR Manager, ακόμα κι αν δεν γίνονται προσλήψεις εκείνη τη στιγμή. Αλλά μην κάνεις απλά την ερώτηση σου και μετά… να εξαφανιστείς. Άρπαξε την ευκαιρία και χτίσε πιο ουσιαστικές επαφές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 4 =