αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠου βρίσκεται σήμερα ο ιδρυτής του θρυλικού MySpace;

Που βρίσκεται σήμερα ο ιδρυτής του θρυλικού MySpace;

Πριν ακόμα εμφανιστεί το Facebook, ένα άλλο κοινωνικό δίκτυο «κυριαρχούσε».  Το MySpace. Μπορεί σήμερα να μην το θυμούνται πολλοί, αφού το παρέσυρε… το Facebook στο πέρασμα του, αλλά ήταν κάτι καινοτόμο για την εποχή του. Εκεί, στις αρχές τις δεκαετίας του 2000.

Ο άνθρωπος πίσω από το MySpace, ήταν ο αμερικανός Tom Andreson. Μάλιστα, για όσους θυμούνται, ήταν ο «MySpace Tom», δηλαδή ο πρώτος φίλος οποιουδήποτε έφτιαχνε λογαριασμό στην πλατφόρμα. Ο ίδιος μαζί με τον Chris DeWolfe, ίδρυσαν το MySpace το 2003 και η επιτυχία του δημιουργήματος τους ήταν μεγάλη. Μιλάμε βέβαια, για μια εποχή στην οποία η φράση «social media» ήταν σχεδόν άγνωστη, το ίντερνετ ήταν πολύ πιο αργό, ενώ δεν υπήρχαν smartphones.

Η μεγάλη επιτυχία δεν κράτησε όμως για πολύ. Στη συνέχεια το MySpace έχασε έδαφος από τους αντιπάλους του και η εταιρεία εξαγοράστηκε από το News Corporation του Rupert Murdoch έναντι 580 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο του 2005. Το 2009, ο Tom Anderson απομακρύνθηκε εντελώς από την εταιρία. Τον Ιούνιο του 2011 το MySpace πέρασε στα χέρια της Specific Media Group και του τραγουδιστή Justin Timberlake έναντι 35 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τι κάνει όμως σήμερα ο άλλοτε «βασιλιάς» του MySpace; Ταξίδια! Ναι, από τότε δεν έχει αναμιχτεί σε κάποιο μεγάλο project. O 45χρονος πλέον Tom Anderson, περνά τον χρόνο του ταξιδεύοντας σε πολλά μέρη του πλανήτη, ενώ του αρέσει να βγάζει φωτογραφίες. Και όπως θα δείτε στο προφίλ του στο Instagram, είναι αρκετά καλός σε αυτό. Ναι, το φωτογραφικό υλικό του, το ανεβάζει στα προφίλ που διατηρεί στα Social Media. Είναι χαρακτηριστικό ότι, για παράδειγμα, στο Instagram, έχει πάνω από 600.000 followers.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =