αρχικηVIRALΠοτέ δεν είναι αργά: 81χρονη έφτιαξε το δικό της application (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποτέ δεν είναι αργά: 81χρονη έφτιαξε το δικό της application (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλοι μας έχουμε κάποιο γηραιότερο μέλος στην οικογένεια που προσπαθήσαμε κάποια στιγμή να του δείξουμε κάτι στον υπολογιστή, στο κινητό ή στο tablet και κοιτούσαν την οθόνη σαν κάτι εξωγήινο που δεν καταλαβαίνουν. Δε φταίει όμως το χάσμα γενεών, φταίει η απροθυμία μάθησης, όπως αποδεικνύει η 81χρονη Masako Wakamiya από την Ιαπωνία.

Η γυναίκα ήταν υπάλληλος σε τράπεζα για 43 χρόνια και έμαθε να χρησιμοποιεί υπολογιστές στα 60 της. Όπως δήλωσε στο Mashable, ένας νεαρός της έμαθε τη γλώσσα προγραμματισμού Swift της Apple μέσω Skype και Facebook Messenger και έτσι η ίδια, δημιούργησε μια εφαρμογή για iPhone, ονόματι Hinadan.

Η εφαρμογή αφορά μια παράδοση της Ιαπωνίας στην οποία ο παίκτης πρέπει να τοποθετήσει 12 κούκλες στη σωστή θέση σε τέσσερα επίπεδα.

«Ο λόγος που έκανα την εφαρμογή είναι πως πολλές εφαρμογές smartphone απευθύνονται σε νέους ανθρώπους και δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου εφαρμογές που μπορούν να ευχαριστηθούν οι γηραιότεροι. Θα ήθελα να ενθαρρύνω τους μεγαλύτερους ανθρώπους να αρχίσουν να έχουν διασκεδαστικές εμπειρίες χρησιμοποιώντας υπολογιστές» λέει η ίδια.

Όπως διαβάζουμε στο unboxholics.com, η Wakamiya διαθέτει επίσης ένα blog στο οποίο αναρτά vlogs από τα ταξίδια της στη Μεσόγειο και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ διαχειρίζεται και το Mellow Club, έναν ιστότοπο του οποίου τα ηλικιωμένα μέλη μοιράζονται τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους. Παραπάνω μπορείτε να παρακολουθήσετε μια TEDx ομιλία της στο Τόκιο, στην οποία αναλύει πώς μπορείς να παραμείνεις ενεργός γερνώντας σε έναν ψηφιακό κόσμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 2 =