αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠολλοί εργαζόμενοι παραιτούνται μέσα στους πρώτους 6 μήνες. Εκτός αν ο Manager κάνει 4 συγκεκριμένες κινήσεις

Πολλοί εργαζόμενοι παραιτούνται μέσα στους πρώτους 6 μήνες. Εκτός αν ο Manager κάνει 4 συγκεκριμένες κινήσεις

Υπάρχει μια φράση που λέει ότι οι εργαζόμενοι δεν παραιτούνται από τις δουλειές τους. Αλλά παραιτούνται από τους εργοδότες ή από τους διευθυντές τους. Και αυτή είναι μια πραγματικότητα που ισχύει σε πολλές περιπτώσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται το Thrive Global, οι εργαζόμενοι δεν αποφασίζουν για το αν θα μείνουν μακροπρόθεσμα σε μια δουλειά, τις πρώτες ημέρες που πάνε εκεί. Είναι μια διαδικασία σκέψης, που μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 6 μήνες.

Με απλά λόγια, κάποιος μπορεί να αποφασίσει ότι «δεν είναι χαρούμενος με την δουλειά», μέσα σε βάθος 6 μηνών. Και να φύγει από την εταιρία. Από την μεριά του εργοδότη, δεν αρκεί δηλαδή να δείξει μέσα στις πρώτες 1-2 ημέρες, το πόσο… καταπληκτικά περνούν όλοι εκεί.

Οι καλοί Managers φροντίζουν η ένταξη ενός νέου εργαζομένου στην ομάδα να γίνει ομαλά. Κάνουν συνεχώς συζητήσεις μαζί του. Δεν του δίνουν απλά μερικές συμβουλές και καθοδήγηση τις πρώτες ημέρες, και μετά τον ρίχνουν στα βαθιά. Είπαμε, οι πρώτοι 6 μήνες παίζουν ρόλο για το αν κάποιος θα μείνει σε μια δουλειά ή όχι.

Στο πρακτικό κομμάτι, τι μπορεί να κάνει ένας Manager μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα; Έτσι ώστε το νέο μέλλον να αισθάνεται άνετα μέσα στην νέα ομάδα. Εδώ είναι 4 κινήσεις.

1# Συγκεκριμένα σχέδια. Για τις πρώτες 30,60,90 ημέρες του νέου εργαζομένου στην εταιρία. Μέχρι το πρώτο εξάμηνο. Οι στόχοι να είναι συγκεκριμένοι. Κι αν αλλάξουν, συζήτα το μαζί του.

2# Βοήθησε τους νέους να εντοπίσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε βασικούς πόρους, εργαλεία, τεχνολογία και πληροφορίες που πρέπει να έχουν για να κάνουν το έργο τους αποτελεσματικά.

3# Δείξε τους τι σημαίνει επιτυχία στην επιχείρησή σου, συνδέοντάς τους με τα υπάρχοντα ταλέντα. Συλλέξτε τους κορυφαίους εργαζομένους σου και βάλε τους ως συμβούλους και φροντίστε να αφιερώσουν χρόνο για να εξηγήσουν στους νέους ποιοι είναι οι “άγραφοι” κανόνες της εταιρίας.

4# Κάνε one-on-one συζητήσεις τουλάχιστον τις δύο πρώτες εβδομάδες. Ρώτησε τους τι νέο έμαθαν. Ποια είναι τα θετικά και τα εμπόδια που είδαν στην εταιρία. Και δες σε τι μπορείς να βοηθήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =