αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠοιο είναι το νέο τοπίο που μπορεί να δημιουργήσει η απόφαση της Lidl να ανοίγει το κατάστημα του Πειραιά από τις 7:00 το πρωί

Ποιο είναι το νέο τοπίο που μπορεί να δημιουργήσει η απόφαση της Lidl να ανοίγει το κατάστημα του Πειραιά από τις 7:00 το πρωί

Η γερμανική πολυεθνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl ανακοίνωσε προ ημερών ότι αποφάισε να αλλάξει το εδώ και πολλά χρόνια συμφωνημένο ωράριο λειτουργίας και ως ώρα έναρξης από τις 8πμ, να την μετακινήσει μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 7πμ.

Μπορεί αυτή της η απόφαση να αφορά για την ώρα μόνο ένα της κατάστημα, στον Πειραιά, αλλά είναι προφανές ότι φέρνει τα πάνω κάτω στον έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και ευμετάβλητο κλάδο των σούπερ μάρκετ. Διότι εάν περάσει “αναίμακτα” αυτή η επιλογή και αποδειχθεί “κερδοφόρα”, πολύ σύντομα θα δούμε και άλλα δικά της καταστήματα να λειτουργούν πλέον σε 14ωρη βάση και πιθανώς να την μιμηθούν και άλλες μεγάλες αλυσίδες που αποτελούν ανταγωνιστές της.

Να σημειωθεί ότι το καθιερωμένο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ είναι από 8πμ ως 9μμ από Δευτέρα ως Παρασκευή, δηλαδή 13ωρο, και από 8πμ ως 8μμ τα Σάββατα, δηλαδή 12ωρο.

Η κίνηση αυτή της Lidl πάντως προκάλεσε την μήνυ των συνδικαλιστών του κλάδου, με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας να προβαίνει σε καταγγελία σε βάρος της εταριείας, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, όπως «νέο πρωινό ωράριο εργασίας από τα Lidl γιατί κανείς δεν εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους όσο τα Lidl», παραφράζοντας το σλόγκαν της γνωστής διαφήμισης.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =