αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠοια ακριβώς είναι η δικαστική περιπέτεια στην οποία έχει μπλέξει η Airbnb στη Νέα Υόρκη

Ποια ακριβώς είναι η δικαστική περιπέτεια στην οποία έχει μπλέξει η Airbnb στη Νέα Υόρκη

Τα τελευταία έξι με επτά χρόνια, εταιρείες όπως η Airbnb και η Uber, τα τρομερά παιδιά της λεγόμενης «οικονομίας του διαμοιρασμού», ήταν ελεύθερες να λειτουργήσουν με λίγους περιορισμούς από τις κανονιστικές αρχές. Σε αυτό το διάστημα οι δύο εταιρείες κατάφεραν να ανατρέψουν την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων στην αγορά των ξενοδοχείων και καταλυμάτων και στην αγορά ταξί, αντίστοιχα, να γιγαντωθούν και να κερδίσουν σημαντικό μερίδιο αγοράς. Πλέον, η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει.

Προ μερικών ημερών, η πολιτεία της Νέας Υόρκης ψήφισε νόμο που προβλέπει πρόστιμο 7.500 δολαρίων σε όσους κατοίκους της διαφημίζουν το ακίνητό τους στην πλατφόρμα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης της Airbnb. H αμερικανική εταιρεία απάντησε με αγωγή κατά της πολιτείας, και οι δύο πλευρές προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες να καταλήξουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η δικαστική διαμάχη μεταξύ Airbnb και Νέας Υόρκης έχει μεγάλη σημασία, διότι η πολιτεία αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας στις ΗΠΑ. Ενδεχόμενη αρνητική έκβαση της υπόθεσης θα μπορούσε να πλήξει το κύρος της εταιρείας. Πολύ περισσότερο που ο νόμος της Νέας Υόρκης θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες αμερικανικές πολιτείες. Νομικής φύσεως διαφορές έχει η Airbnb και με τις Αρχές μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, όπως το Αμστερνταμ και η Βαρκελώνη, οι οποίες απειλούν με πρόστιμα όσους ενοικιάζουν το ακίνητό τους μέσω της Airbnb. Η δημοτική αρχή του Βερολίνου απαγόρευσε προ μηνών τις περισσότερες βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις μέσω Airbnb.

Η Airbnb υποστηρίζει ότι ο νόμος που ψηφίστηκε στη Νέα Υόρκη θα μπορούσε να την εκθέσει σε μεγάλο οικονομικό πρόστιμο και ότι δεν είναι υπεύθυνη αν ορισμένοι ιδιοκτήτες κατοικιών χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της για να διαφημίσουν παράνομα τα σπίτια τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 4 =