αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠλεόνασμα 1,8 δισ. ευρώ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών- Μικρότερο από το αντίστοιχο του 2015

Πλεόνασμα 1,8 δισ. ευρώ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών- Μικρότερο από το αντίστοιχο του 2015

Πλεόνασμα 1,8 δισ ευρώ παρουσίασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Το πλεόνασμα είναι μικρότερο κατά 379 εκατ. ευρώ από εκείνο του Αυγούστου του 2015, λόγω του περιορισμού του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών και της επιδείνωσης των ισοζυγίων πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων.

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών περιορίστηκε κατά 245 εκατ. ευρώ, λόγω της πτώσης των καθαρών εισπράξεων από ταξιδιωτικές υπηρεσίες. Ειδικότερα, οι εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες παρουσίασαν πτώση κατά 9,2%, παρά την άνοδο των αφίξεων μη κατοίκων ταξιδιωτών κατά 1,8%.

Αντίθετα, οι καθαρές εισπράξεις από υπηρεσίες μεταφορών αυξήθηκαν σε σχέση με τον Αύγουστο του 2015, λόγω της βελτίωσης του ισοζυγίου των αεροπορικών μεταφορών, ενώ το πλεόνασμα του ισοζυγίου θαλάσσιων μεταφορών περιορίστηκε στα 299 εκατ. ευρώ από 327 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2015. Επίσης, βελτίωση σημείωσαν και οι καθαρές εισπράξεις από λοιπές υπηρεσίες.

Όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική, ως αποτέλεσμα των ανωτέρω εξελίξεων, το συνολικό ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασε πλεόνασμα 2,2 δισ. ευρώ, κατά 236 εκατ. ευρώ μικρότερο από εκείνο του Αυγούστου του 2015.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − twelve =