αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠιστεύεις ότι τα πήγες άσχημα το 2016; Τότε διάβασε το story της Samsung που θα χάσει 16 δισ. δολάρια

Πιστεύεις ότι τα πήγες άσχημα το 2016; Τότε διάβασε το story της Samsung που θα χάσει 16 δισ. δολάρια

Μπορεί αρκετοί από εσάς να θεωρείτε ότι η επιχειρηματική πορεία σας το 2016 δεν ήταν και η καλύτερη. Ίσως να μην καταγράψατε την ανάπτυξη που θέλατε. Ίσως να μην βρήκατε τη χρηματοδότηση που σκεφτόσασταν. Μπορεί ακόμα και να χρειάστηκε να εγκαταλείψετε την ιδέα σας.

Πάντα υπάρχουν όμως και χειρότερα. Ακόμα και σε μεγάλες εταιρίες. Ο μεγάλος χαμένος της χρονιάς ήταν η Samsung. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο τεχνολογικός κολοσσός θα χάσει συνολικά 17 δισ. δολάρια φέτος. Φυσικά, λόγο του φιάσκου με τα «αναφλεγόμενα» Galaxy Note 7.

Τα προβλήματα για την εταιρία άρχισαν τον περασμένο Σεπτέμβρη. Όπως ίσως θα θυμάστε, άρχισαν να παρουσιάζονται προβλήματα σε αρκετές συσκευές Note 7, με την πηγή του κακού να βρίσκεται στην μπαταρία. Υπήρξαν πολλές αναφλέξεις, σε συσκευές που ήδη είχαν αγοράσει χρήστες. Η εταιρία ανακοίνωσε ανάκληση των συσκευών και αντικατάσταση των ελαττωματικών μερών. Το πρόβλημα όμως δεν λύθηκε.

Τελικά, η Samsung αναγκάστηκε να τερματίσει την παραγωγή και πώληση του Note 7. Και μιλάμε για ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της εταιρίας. Ήταν το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί. Ίσως το Note 7 να μείνει στην ιστορία ως το πιο αποτυχημένο τεχνολογικό προϊόν όλων των εποχών.

Τα λάθη συμβαίνουν σε όλους, ακόμα και στους «μεγάλους». Το αμερικανικό site inc.com βάζει ένα ερώτημα προς όλους, κοιτάζοντας τη χρονιά που φεύγει: «Πετύχατε αυτά που θέλατε; Ίσως δεν πετύχατε όλα όσα είχατε στη λίστα σας, αλλά κάνατε την προσπάθεια σας;».

Δεν μπορείτε πάντα να ελέγξετε το αποτέλεσμα. Δεν θα είναι το κάθε προϊόν σας ένα μεγάλο hit. Ωστόσο, αν μέσα σε αυτό το έτος καταφέρατε να δημιουργήσετε ένα προϊόν ή υπηρεσία, είναι πολύ θετικό. Είστε λίγο πιο κοντά στον στόχο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 16 =