αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠιο κοντά το «αμερικανικό όνειρο»: Πλέον οι startuppers από όλο τον κόσμο θα μπορούν να μείνουν στις ΗΠΑ χωρίς Visa

Πιο κοντά το «αμερικανικό όνειρο»: Πλέον οι startuppers από όλο τον κόσμο θα μπορούν να μείνουν στις ΗΠΑ χωρίς Visa

Ακόμα πιο εύκολο γίνεται το «αμερικανικό όνειρο» για πολλούς startuppers από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το νέο Διεθνή Κανονισμό Επιχειρηματιών, πολίτες εκτός ΗΠΑ που έχουν δημιουργήσει ένα επιτυχημένο startup πενταετίας, μπορούν να κάνουν αίτηση για χορήγηση άδειας μεταφοράς στις ΗΠΑ.

Οι αιτούντες τη μετακίνησή τους στις ΗΠΑ πρέπει να αποδείξουν ότι η επιχείρησή τους έχει προοπτικές για γρήγορη ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ ενδέχεται να λάβουν και χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ή από επενδυτικά κεφάλαια. Επίσης, οι δημιουργοί τους πρέπει να είναι κάτοχοι του 10% της εταιρείας, κατά τη χρονική περίοδο της αίτησης.

Όπως σημειώνει το CNN Greece, η άδεια παραμονής θα έχει διάρκεια 2,5 έτη και θα μπορεί να ανανεωθεί για άλλα 2,5. Ο νόμος θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούλιο και αναμένονται περίπου 3.000 αιτήσεις κατά τον πρώτο χρόνο. Η αποδοχή τους θα εξετάζεται για κάθε περίπτωση χωριστά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 11 =