αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tips για να παραμένεις πάντα θετικός και εστιασμένος στον δρόμο της επιτυχίας

Πέντε tips για να παραμένεις πάντα θετικός και εστιασμένος στον δρόμο της επιτυχίας

Η διαδρομή για να φτάσεις στην επιχειρηματική επιτυχία είναι δύσκολή. Αυτό το έχουμε ξανά πει εδώ στο It’s Possible. Πέρα όμως από τα πλάνα και τα skills που διαθέτεις εσύ, παίζουν ρόλο και πολλοί εξωτερικοί παράγοντες. Οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν την ψυχολογία και την απόδοση σου.

Διάφορες κινήσεις από τους πελάτες σας, τους ανταγωνιστές ή την αγορά γενικότερα, μπορούν να σε «ρίξουν». Είναι εκείνες οι στιγμές που πρέπει να παραμείνεις θετικός και εστιασμένος στον δρόμο της επιτυχίας. Είναι άλλωστε αυτό που κάνουν οι σπουδαίοι leaders. Το αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει 5 tips, έτσι ώστε να παραμένεις ανεπηρέαστος από τα εμπόδια που προκύπτουν.

1- Επιμονή: Πολλοί επιχειρηματίες πιστεύουν ότι τα «όχι» που ακούνε, σημαίνουν «ποτέ». Επέμεινε παραπάνω και προσπάθησε να κάνεις πραγματικότητα το όραμα σου. Αρκετές αρνητικές απαντήσεις μπορούν να γίνουν θετικές. Ίσως χρειάζεται και εσύ από τη μεριά σου, να εξηγήσεις καλύτερα το πλάνο σου.

2- Φτιάξε τη δική σου τύχη: Η τύχη δεν έρχεται μόνη της. Πρέπει και εσύ να αυξήσεις τις πιθανότητες σου. Χτύπα όσες περισσότερες πόρτες μπορείς και έτσι θα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να εισπράξεις πολλές θετικές απαντήσεις. Όποιος αγοράζει περισσότερα λαχεία, πιθανότατα στο τέλος είναι… ο πιο τυχερός από όλους.

3- Κάνε ότι δεν κάνουν οι άλλοι: Αρκετοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι το κλειδί της επιτυχίας, είναι να κάνεις αυτά που δεν κάνουν οι άλλοι. Μάλιστα, αυτό δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι πρέπει να κάνεις πιο πολλά από τους άλλους. Αρκεί να κάνεις τα σωστά πράγματα.

4- Μη φοβάσαι να αποτύχεις: Συνήθως, οι επιχειρηματίες δεν φοβούνται να πάρουν ρίσκα. Αλλιώς θα έμεναν σε ένα γραφείο, να δουλεύουν ως υπάλληλοι. Όταν όμως η επιτυχία ή αποτυχία του project σου κρέμεται από μια απόφαση, είναι πιθανό να αναγκαστείς να κινηθείς πιο συντηρητικά. Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, «αγκάλιασε» την αποτυχία και συνέχισε παρακάτω.

5- Δώσε στους άλλους: ΟΚ ο χρόνος σου είναι περιορισμένος. Όμως το να βοηθήσεις ένα μέλος της ομάδας σου ή να καθοδηγήσεις έναν νέο επιχειρηματία μπορεί να σου κάνει καλό ψυχολογικά. Ακόμα και μια ομιλία σε ένα event για νέους επιχειρηματίες είναι σημαντική. Θα σου υπενθυμίσει τους αρχικούς λόγους για τους οποίους έγινες και εσύ επιχειρηματίας. Και θα σε κρατήσει στον σωστό δρόμο.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 3 =