αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tips για να ξεκινήσεις μια μικρή επιχείρηση που θα σαρώσει: Αναλύει ο business γκουρού Tim Ferriss (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέντε tips για να ξεκινήσεις μια μικρή επιχείρηση που θα σαρώσει: Αναλύει ο business γκουρού Tim Ferriss (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Tim Ferriss είναι ένας γκουρού της επιχειρηματικότητας. Είναι επίσης business coach και best seller συγγραφέας. Συνήθως, μιλά για τα «εργαλεία» που πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιος για να είναι πιο παραγωγικός, ενώ δίνει και τις συμβουλές τους προς όσους θέλουν να ασχοληθούν με κάτι business. Αυτό το τελευταίο, κάνει και σε βίντεο του, το οποίο εντοπίσαμε στο Youtube.

Εδώ ο Tim Ferris παρουσιάζει 5 tips για όποιον θέλει να ξεκινήσει μια μικρή επιχείρηση που θα σαρώσει. Και μάλιστα, πολλές από τις συμβουλές του, δεν είναι ίσως αυτές που θα περίμενες. Το πρώτο πράγμα που λέει, είναι ότι πρέπει να στοχεύσεις στο να… μην έχεις ανταγωνισμό. Πως; Δημιουργώντας μια νέα κατηγορία προϊόντος.

Είναι επίσης χρήσιμο να εστιάσεις το μάρκετινγκ σου στο να βρεις αρκετούς «φανατικούς οπαδούς», οι οποίοι θα αγαπάνε αυτό που έχεις δημιουργήσει και θα πληρώνουν για αυτό. Επίσης, σύμφωνα με τον Tim Ferriss, δεν πρέπει να είσαι η νέα Low Cost πρόταση στην αγορά. Διότι αν ανταγωνίζεσαι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να χαμηλώσουν και αυτές τις τιμές τους για κάποιο χρονικό διάστημα, και να σε βγάλουν εκτός παιχνιδιού.

Είναι επίσης σημαντικό, να φτιάξεις ένα απλό προϊόν στην αρχή. Μπορεί να θέλεις να δώσεις λύσεις και να προσθέσεις πολλά πράγματα, ωστόσο αν βάλεις τους χρήστες μέσα σε λάθος διαδικασίες, τότε θα σε απορρίψουν. Και μην ξεχνάς: Η πρώτη εντύπωση μετρά!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 3 =