αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε φράσεις που πρέπει… να αποφεύγεις να λες στη δουλειά

Πέντε φράσεις που πρέπει… να αποφεύγεις να λες στη δουλειά

Δεν έχουν σημασία μόνο οι πράξεις. Μπορεί αυτές να μετρούν περισσότερο, ωστόσο σε έναν χώρο εργασίας έχουν σημασία… και οι λέξεις που χρησιμοποιείς. Είναι αυτές που μπορούν να σε κάνουν πιο συμπαθή ή αντιπαθή προς τους άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει μια «λίστα αποφυγής». Είναι οι φράσεις που δεν πρέπει να λες στην δουλειά.

1# Αυτό δεν είναι δουλειά μου: Αντί να βρεις τόσο επιθετικά, είναι καλύτερο να υπενθυμίσεις στον συνάδελφο σου μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητες σου. Και να του πεις ότι θα ασχοληθείς με το task που σου ζητά, αν βρεις χρόνο αμέσως μετά.

2# Δεν ξέρω: Μπορεί να μην έχεις πάντα τις απαντήσεις, αλλά δείξει ότι σε ενδιαφέρει να τις μάθεις.

3# Δεν μου αρέσει να δουλεύω μαζί τους: Οκ, δεν είσαι αναγκασμένος να συμπαθείς όλους τους συναδέλφους σου. Αλλά βρες τρόπους για να συνεργαστείς με όσους χρειάζεται, και να έχεις μια καλή επαφή.

4# Θα προσπαθήσω: Αυτή είναι μια πολύ αόριστη δήλωση. Όταν ο συνάδελφός σας ακούει αυτή τη φράση από εσάς, δεν μπορεί να καταλάβει εάν θα γίνει η δουλειά. Επιπλέον, δίνετε την εντύπωση ότι δεν θα κάνετε… το καλύτερό σας. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, πες «θα το κάνω».

5# Αυτό είναι αδύνατο, δεν μπορώ να το κάνω: Όλα είναι δυνατά. Δες όλες τις πιθανές επιλογές που έχεις. Και μην είσαι αρνητικός από την αρχή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =