αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε φράσεις από τον ιδρυτή του eBay που έχουν το δικό τους ενδιαφέρον

Πέντε φράσεις από τον ιδρυτή του eBay που έχουν το δικό τους ενδιαφέρον

Έχουν περάσει κιόλας 21 ολόκληρα χρόνια από την «πρεμιέρα» του διάσημου eBay. Η πλατφόρμα που έδωσε την δυνατότητα σε όλους να αγοράζουν και να πωλούν υπηρεσίες, με λίγα κλικς, ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1995 από τον Pierre Omidyar. Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος, ξεκίνησε το eBay, για χόμπι. Αλλά πολύ γρήγορα κατάλαβε, ότι το δημιούργημα του μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον τρόπο που οι άνθρωποι κάνουν αγορές και πωλήσεις.

Η εταιρία έφτασε στην απόλυτη επιτυχία. Συνέπεσε άλλωστε και με τη ραγδαία άνοδο του διαδικτύου. Σήμερα, το eBay έχει αξία αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων και εργάζονται για αυτό συνολικά 34.600 άνθρωποι. Ο 49χρονος σήμερα ιδρυτής του (κάντε τον υπολογισμό για να δείτε πόσο ετών ήταν όταν δημιούργησε τον τεχνολογικό κολοσσό), έχει πει κατά καιρούς μερικές σημαντικές φράσεις, που μπορούν να εμπνεύσουν τους νεότερους. Κάποιες από αυτές, αποκαλύπτουν και καταστάσεις από εκείνες τις πρώτες ημέρες, όταν το eBay έκανε την εμφάνιση του.

Πέντε φράσεις από τον Pierre Omidyar που έχουν το δικό τους ενδιαφέρον

1- Τι έκανε το eBay επιτυχημένο; Η αληθινή δύναμη του eBay είναι η κοινότητα. Πωλητές και αγοραστές ήρθαν κοντά και δημιούργησαν έναν τόπο αγορών.

2- Ο καθένας γεννιέται εξίσου ικανός, αλλά στερείται των ίσων ευκαιριών.

3- Τον Φεβρουάριο του 1996, έξι μήνες αφότου δημιούργησα το eBay, άρχισα να λαμβάνω πολλές καταγγελίες. Ο ένας χρήστης παραπονιόταν για τον άλλο. Ένιωσα λίγο σαν τον μπαμπά που έπρεπε να επιπλήξει τα αδέρφια που τσακώνονται μεταξύ τους.

4- Όταν ξεκίνησα το eBay, ήταν ένα χόμπι. Ένα πείραμα, για να δούμε αν οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση σε σε μια μεγάλη αγορά.

5- Πολλοί άνθρωποι, απλά δεν προχωρούν μπροστά και δεν δοκιμάζουν πράγματα.

6- Το 1991 ίδρυσα την πρώτη μου startup, με το όνομα Ink Development. Έφτιαχνε software για ένα tablet σε αρχικό στάδιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 11 =