αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠέντε τύποι social media και πως μπορούν να ωφελήσουν την επιχείρηση σου

Πέντε τύποι social media και πως μπορούν να ωφελήσουν την επιχείρηση σου

Το έχουμε ξανά πει: Πλέον το παιχνίδι παίζεται στα social medial. Ειδικά αν είσαι επιχειρηματίας. Δεν υπάρχει εταιρία, startup ή brand που να μην έχει παρουσία στα social media. Τώρα όμως θα πάμε την συζήτηση ένα βήμα παρακάτω. Διότι δεν είναι όλες οι πλατφόρμες ίδιες (παρόλο που έχουμε μια τάση… να τις χρησιμοποιούμε όλες). Χωρίζονται σε κατηγορίες. Και κάθε μια από αυτές τις κατηγορίες έχει τα δικά της βασικά χαρακτηριστικά.

Σε μια προσπάθεια να φτιάξει έναν ιδιαίτερο social «χάρτη», το It’s Possible παρουσιάζει 5 βασικές κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται σήμερα τα social media. Δες επίσης το πως μπορεί η κάθε κατηγορία να ωφελήσει την επιχείρηση σου.

1# Social networks

Παραδείγματα: Facebook, Twitter, LinkedIn

Γιατί οι χρήστες χρησιμοποιούν αυτά τα δίκτυα: Για να συνδεθούν με άτομα (και brands) online.

Πώς μπορούν να ωφελήσουν την επιχείρησή: Εδώ οι τρόποι είναι πάρα πολλοί. Μπορείς να κάνεις έρευνα αγορά, να γίνει γνωστό το brand σου, να εξυπηρετήσεις πελάτες κ.α.

2# Media sharing networks

Παραδείγματα: Instagram, Snapchat, YouTube

Γιατί οι χρήστες χρησιμοποιούν αυτά τα δίκτυα: Για να βρουν και να μοιραστούν φωτογραφίες, βίντεο, ζωντανά βίντεο στο διαδύκτιο.

Πώς μπορούν να ωφελήσουν την επιχείρησή: Βοηθούν στο να αλληλεπιδράσει το κοινό μαζί σου, να γίνει το brand σου γνωστό, ενώ μέσα από τέτοια κανάλια μπορείς να κάνεις digital marketing.

3# Φόρουμ συζήτησης

Παραδείγματα: reddit, Quora, Digg

Γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτά τα δίκτυα: Για να βρίσκουν άλλους ανθρώπους, να συζητούν και να μοιράζονται ειδήσεις, πληροφορίες και απόψεις.

Πώς μπορούν να ωφελήσουν την επιχείρησή: Τα δίκτυα αυτά μπορούν να είναι εξαιρετικές πηγές για την έρευνα αγοράς. Εντάξει, μπορείτε επίσης να διαφημιστείτε σε αυτά, αν και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να κρατήσετε ξεχωριστές τις διαφημίσεις και τις κανονικές αναρτήσεις σας.

4# Δίκτυα δημιουργίας σελιδοδεικτών και περιεχομένου

Παραδείγματα: Pinterest, Flipboard

Γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτά τα δίκτυα: Για να ανακαλύψουν, να αποθηκεύσουν, να μοιραστούν νέο περιεχόμενο και προιόντα.

Πώς μπορούν να ωφελήσουν την επιχείρησή σου: Τα δίκτυα αυτά μπορούν να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στο να γίνει γνωστό ένα brand, την εμπλοκή πελατών και την επισκεψιμότητα του ιστότοπου σου.

5# Blogging and publishing networks

Παραδείγματα: WordPress, Tumblr, Medium

Γιατί οι χρήστες χρησιμοποιούν αυτά τα δίκτυα: Για να δημοσιεύουν, να ανακαλύπτουν και να σχολιάζουν περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Πώς μπορούν να ωφελήσουν την επιχείρησή: Μπορείς να προσελκύσεις πελάτες και χρήστες, μέσω του περιεχομένου που δημοσιεύεις. Για να πας σε αυτό το μονοπάτι, φυσικά πρέπει να είσαι καλός στην επιλογή και την ανάπτυξη κειμένων. Στη συνέχεια, θα έρθουν και οι πωλήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 12 =