αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέντε συνηθισμένες συμβουλές για το στήσιμο βιογραφικού, τις οποίες πρέπει να αγνοήσεις

Πέντε συνηθισμένες συμβουλές για το στήσιμο βιογραφικού, τις οποίες πρέπει να αγνοήσεις

Το σωστά στημένο βιογραφικό, είναι το πρώτο βήμα για να φτάσεις στην θέση εργασίας που τόσο θέλεις. Ενώ έχουμε γράψει κατά καιρούς πολλές συμβουλές που θα ήταν καλό να εφαρμόσει κάποιος, τώρα θα δούμε την άλλη πλευρά. Δηλαδή, τις 5 συνηθισμένες συμβουλές για το στήσιμο βιογραφικού, τις οποίες ΔΕΝ πρέπει να ακολουθείς.

Εντάξει, κάποιες από αυτές μπορούν να πετύχουν υπό προϋποθέσεις. Σε κάθε περίπτωση, μάλλον πρέπει να τις εξετάζεις κατά περίπτωση, και να μην τις ακολουθείς τυφλά. Δες παρακάτω τα 5 tips προς αποφυγή, όπως τα παρουσιάζει η Huffington Post Canada.

Κακό tip No1– Οπωσδήποτε βιογραφικό μιας σελίδας: ΟΚ, αν δεν έχεις πολλά πράγματα να βάλεις, ένα μικρό και σαφές βιογραφικό είναι καλό. Αν όμως έχεις μεγάλη προϋπηρεσία και σπουδές, αξίζει να βγάλεις εκτός μερικά σημαντικά στοιχεία; Ζύγισε καλά τα δεδομένα. Και δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχεις ένα βιογραφικό μιας σελίδας.

Κακό tip No2– Δεν χρειάζεσαι cover letter: Επίσης μια κακή συμβουλή. Η συνοδευτική επιστολή είναι χρήσιμη. Εκεί θα μιλήσεις για τον ενθουσιασμό σου για την θέση και το τι μπορείς να προσφέρεις στην εταιρία. Φτιάξε οπωσδήποτε ένα cover letter- δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο.

Κακό tip No3– Μην γράφεις στόχους καριέρας: Πολλοί ειδικοί λένε ότι δεν πρέπει να γράφεις για στόχους καριέρας μέσα στο βιογραφικό. Στην πραγματικότητα, εννοούν ότι ένας κακός στόχος, μπορεί να σε σαμποτάρει. Από την άλλη, τέτοιου είδους πληροφορίες δείχνουν στον υπεύθυνο προσλήψεων το ποιος είσαι και που θες να πας. Είναι επίσης σημαντικό στοιχείο, αν έχεις αλλάξει επαγγελματικά πεδία- για να εξηγήσεις τους λόγους που έγινε αυτό. Βέβαια, αυτά μπορείς να τα περιγράψεις και στο cover letter που λέγαμε παραπάνω.

Κακό tip No4– Μην γράψεις για χόμπι: Αρκετοί θεωρούν ότι το να γράψεις στο βιογραφικό σου για χόμπι, είναι χάσιμο χρόνο. Αυτό είναι αλήθεια σε αρκετές περιπτώσεις. Ωστόσο, σε κάποιες θέσεις εργασίας ίσως βοηθούν κάποια χόμπι που σχετίζονται με αυτές. Ενώ δείχνουν στην άλλη πλευρά μερικά πράγματα από την προσωπικότητα σου. Αν πάντως επιλέξεις να γράψεις για τα χόμπι σου, πες την αλήθεια. Μην αναφέρεις ότι σου αρέσει να διαβάζεις βιβλία, και το τελευταίο βιβλίο που έχεις διαβάσει είναι πριν 7 χρόνια.

Κακό tip No5– Παρέλειψε τα soft skills: Οκ, skills όπως η καλή επικοινωνία, η ικανότητα στο multitasking ή ο επαγγελματισμός, είναι πράγματα που ο καθένας μπορεί να βάλει στο βιογραφικό του. Και πιθανότατα δεν θα κρίνουν το «παιχνίδι». Όμως αν τα βάλεις, μάλλον θα προσδώσουν κάτι θετικό. Επίσης, κάποια από αυτά, ίσως βοηθήσουν στον να «πιαστεί» το βιογραφικό σου πρώτο, σε ηλεκτρονικές μηχανές αναζήτησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 8 =