αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συμβουλές από τον Mark Zuckerberg, τις οποίες κάθε νέος επιχειρηματίας πρέπει να ακούσει

Πέντε συμβουλές από τον Mark Zuckerberg, τις οποίες κάθε νέος επιχειρηματίας πρέπει να ακούσει

Όταν το 2004 ξεκίναγε το δικό του project, σε εκείνο το φοιτητικό δωμάτιο, μάλλον δεν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε. Ωστόσο τα κατάφερε και έφτασε στην επόλυτη επιχειρηματική επιτυχία. Ο Mark Zuckerberg είναι σήμερα ο ίσως πιο πετυχημένος επιχειρηματίας της γενιάς του, στον κόσμο. Και φυσικά είναι δυσεκατομμυριούχος.

Η διαδρομή δεν ήταν εύκολη. Ο ίδιος μάλιστα μίλησε στην πρόσφατη ομιλία του στο Χάρβαρντ. Για την πιο δύσκολη στιγμή, από τότε που ίδρυσε το FB.

«Δύο χρόνια αφότου δημιούργησα το Facebook, μερικές μεγάλες εταιρίες θέλησαν να μας εξαγοράσουν. Δεν ήθελα να πουλήσω. Ήθελα να δω αν μπορούσαμε να συνδέσουμε περισσότερους ανθρώπους» τόνισε ο Zuckerberg.

Και συνέχισε: «Είχαμε μόλις κατασκευάσει το πρώτο News Feed. Και σκέφτηκα ότι αν το λανσάρουμε αυτό, θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τον τρόπο που μαθαίνουμε για το τι συμβαίνει στον κόσμο». Κι όμως, σε εκείνη την φάση, κανείς δεν ήταν υπέρ της τακτικής του Zuckerberg.

«Σχεδόν όλοι οι άλλοι ήθελαν να πουλήσω. Ένας σύμβουλος μου είχε πει μάλιστα, ότι αν δεν πουλούσα, θα μετάνιωνα για την απόφαση αυτή στην υπόλοιπη ζωή μου» σημείωσε ο Mr Facebook.

Το αποτέλεσμα τότε, ήταν να αποχωρήσουν σχεδόν όλα τα άτομα που υπήρχαν στην ομάδα διαχείρισης της πλατφόρμας. «Αυτή ήταν η δυσκολότερη στιγμή μου στο Facebook. Πίστευα σε αυτό που κάναμε αλλά αισθανόμουν μόνος», τόνισε ο Zuckerberg και συνέχισε: «Αναρωτήθηκα αν ήμουν λάθος. Ένα παιδί 22 χρονών που δεν ξέρει πως λειτουργεί ο κόσμος».

Μετά από όλη τη διαδρομή του, καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: «Τώρα, χρόνια αργότερα, κατάλαβα ότι τα πράγματα «είναι έτσι» όταν δεν υπάρχει η αίσθηση για κάποιον σπουδαιότερο σκοπό. Είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά μαζί».

Mέσα όμως από όλες αυτές τις δυσκολίες, ο Zuckerberg κατάφερε να εξεληχθεί. Το Born Realist Tech, παραθέτει μερικές συμβουλές του Mr Facebook, τις οποίες πρέπει να ακούσει κάθε νέος επιχειρηματίας.

Posted by BornRealist Tech on Samstag, 13. Januar 2018

Posted by BornRealist Tech on Samstag, 13. Januar 2018

Posted by BornRealist Tech on Samstag, 13. Januar 2018

Posted by BornRealist Tech on Samstag, 13. Januar 2018

Posted by BornRealist Tech on Samstag, 13. Januar 2018

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 2 =